Vorbe de fumoar – 29.06.2020 – Lucica n-are spor. Orban, la Chilia-n port?

Scris de: L.J.

29.06.2020 18:56
Vizualizari: 4245

* Incepem editia cu o veste tragica: un fost prim-procuror a murit dupa numai 10 ani de activitate ca anchetator. Nu exista date publice in acest sens, dar, dupa calculele noastre, barbatul avea in jur de 45 de ani. Caci inainte de magistratura a mai avut o cariera profesionala, intr-un domeniu conex. Cum s-a numit procurorul, ce parchet a condus si ce a facut timp de 12 ani inainte sa imbrace roba veti vedea dand click aici.


* Se pare ca undeva un ceas face tic-tac pentru Ludovic Orban. Si este un ceas cat se poate de rau-prevestitor, care bate a puscarie pentru Sica Mandolina. Si nu doar pentru el, ci si pentru ministrul Finantelor Publice, Florin Citu. Cine spune asta si mai ales ce afaceri suna a „La Chilia-n port” pentru cei doi demnitari puteti afla facand un click aici.


* Fiindca suntem oameni rai si vrem sa va stricam buna dispozitie, vi-l readucem in atentie pe procurorul suspendat Lucian Onea. Fostul sef al DNA Ploiesti – trimis in judecata intr-un dosar al Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie – a luat un flit cat el de mare la ICCJ marti, 23 iunie 2020. Mai exact, Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a trimis la plimbare cand Lucica a contestat Hotararea nr. 26 din 19 februarie 2019, prin care Plenul CSM a validat numirea in functii de executie la SIIJ a procurorilor Adina Florea (anchetatoarea lui Onea), Mihaiela Iorga-Moraru, Sorin Eugen Iasinovschi, Zarafina Puiu si Marin Nicolae. Iar hotararea ICCJ este definitiva.


Redam minuta din dosarul nr. 3281/1/2019:


Respinge cererea de repunere in termenul de exercitare a contestatiei. Admite exceptia tardivitatii formularii contestatiei. Respinge contestatia formulata de contestatorul Onea Lucian Gabriel impotriva Hotararii Consiliului Superior al Magistraturii nr. 26/19.02.2019, ca tardiv formulata. Definitiva.


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# livia date 30 June 2020 08:31 +9

Orban sau Cacatu la puscarie? Niciodata. Daca erau de la PSD, da, erau de mult la mititica, dar asa nu! Membrii guwernerului nu intra la puscarie indiferent ce ar face.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii