Vorbe de fumoar – 29.06.2021 – Chis le-a ramas in minte avocatilor. Bobita pupa la Ionut

Scris de: L.J.

29.06.2021 18:08
Vizualizari: 4852

* Se vede treaba ca Marea Britanie a baut apa dupa China. In urma cu cateva saptamani, comunistii chinezi au pus cizma pe un domeniu infloritor, iar acum britanicii (care – sanchi – sunt democrati si capitalisti) fac si ei la fel. Click aici ca sa intelegeti cat de revoltatoare este situatia!


* Ne bucuram nespus ca politrucii de la Bruxelles care se joaca de-a dictatura au mari sanse de a si-o lua in freza. Tineti minte mizeria de certificat COVID-19, care le restrange abuziv libertatea de miscare persoanelor nevaccinate? Ei bine, acest zapis risca sa creeze haos. Noi speram ca acest haos sa le iasa pe nas sefilor UE si sa renunte la aceasta monstruozitate. Click aici ca sa intelegeti despre ce vorbim!


* Andrea Chis, cea mai exotica prezenta din Consiliul Superior al Magistraturii, a aparut si la Congresul Avocatilor organizat la finalul saptamanii trecute. Si inca cum! Auzim ca la cina oferita in cinstea avocatilor de UNBR a fost mare chef pe ringul de dans, iar in centru, cu miscari variate, s-a aflat fix ea, Andrea Chis. Si-a tocit picioarele, de mama-mama! Like there is no tomorrow... Dar avocatilor le-a placut, sa stiti! Au privit-o cu atentie, interes si uimire, iar miscarile judecatoarei au fost aproape pe buzele tuturor. De altfel, Andrea Chis a fost pe buzele avocatilor inca din prima zi de congres, cand a dorit sa ia cuvantul in calitate de invitat. Ce a zis nu mai conteaza, caci avocatii prezenti in sala au fost captivati de tinuta acesteia, precum si de modul in care s-a prezentat. Fara alte explicatii, va prezentam mai jos intrarea in "scena" pana la pupitru a judecatoarei Chis, care a ramas pe retina tuturor!

P.S.: Desi s-a distrat copios la Congresul Avocatilor si s-a identificat cu greutatile prin care acestia trec, Chis nu s-a induplecat, iar la sedinta Plenului CSM din 29 iunie 2021 a votat pentru admiterea cererii formulate de ICCJ privind apararea independentei autoritatii judecatoresti fata de comunicatele emise de UNBR in cazul avocatului Robert Rosu (click aici pentru a citi). Asta da echidistanta!
* Sa-i dea cineva un pachet de servetele presedintelui CSM Bogdan Mateescu! Nu de alta, dar pe „Bobita” iar l-a podidit mahnirea. De data aceasta, „Matilet” a tinut sa-i asigure pe Ionut Matei, Florentina Dragomir si Ioana Alina Ilie (membrii fostului „Complet negru” de la ICCJ) de intreaga lui sustinere. Cu o voce afectata, la scurt timp dupa votul din plenul Consiliului Superior al Magistraturii (vezi linkul de la vorba despre Andrea Chis), Bogdan Mateescu s-a repezit sa scrie pe Facebook ca el a avut alta optiune decat majoritatea cesemista si chiar si-a exprimat „cu toata convingerea” aceasta optiune la votul din Plen.


Ia sa vedem cum se vaicareste Mateescu pe Facebook (vezi facsimil):


Am votat cu toata convingerea pentru admiterea cererilor de aparare a independentei autoritatii judecatoresti, formulate de Inalta Curte de Casatie si Justitie, de 3 judecatori de la ICCJ dintre care doar unul mai este in activitate, si de doi procurori.

Asa cum am afirmat si in Plenul CSM, cred ca s-a depasit masura si mai cred ca abordari din cele mentionate in cuprinsul rapoartelor IJ sunt regretabile.

Justitia se infaptuieste de judecatori. Aici nu se admite derogare. Dar acest lucru nu inseamna nesocotirea, ci dimpotriva, a rolului esential al procurorului sau avocatului in acest proces.
Totul este ca fiecare sa ramanem cantonati in cadrul constitutional si legal care ne reglementeaza activitatea.

Antagonizarea profesiilor din domeniul justitiei, nu ii face bine justitiei insasi (n.r. va rugam sa scuzati virgula dintre subiectul dezvoltat si predicat, precum si dezacordul „justitiei insasi” in loc de „justitiei insesi”). Toate abordarile, chiar critice, trebuie sa fie constructive si in niciun caz nu trebuie sa aiba potential de intimidare a unora sau altora, cu atat mai putin a judecatorilor.

Relatia dintre profesii trebuie asezata pe fundamente de respect si cooperare loiala, exclusiv in limitele Constitutiei si legii, si ma bucur ca atat Consiliul cat si UNBR si-au manifestat intreaga disponibilitate in acest sens”
.

 Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# Unde-i verbul? date 29 June 2021 18:52 +30

:D Dar acest lucru nu inseamna nesocotirea, ci dimpotriva, a rolului esential al procurorului sau avocatului in acest proces. :-?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii