Vorbe de fumoar – 3.04.2020 – Medicii refuza mita lui Iohannis

Scris de: L.J.

03.04.2020 17:06
Vizualizari: 5757

 

* Unul dintre cei mai corecti judecatori din sistem a primit o veste buna din partea Consiliului Superior al Magistraturii. Mai precis, Sectia pentru judecatori a CSM i-a prelungit mandatul de conducere. Despre cine este vorba si la ce instanta activeaza magistratul puteti afla facand click aici.


* Binecunoscuta placuta suedeza ii este adresata acum chiar presedintelui Klaus Iohannis si a devenit mai concisa: nu mai are doua cuvinte, ci unul singur: „refuz”. Este mesajul pe care l-a postat pe Facebook vineri, 3 aprilie 2020, medicul George Craioveanu, seful Sectiei ORL din Spitalul de Urgenta Slatina, care a primit 155 de aprecieri si peste 100 de distribuiri (vezi facsimil):

#refuz MITA

#refuz 500 euro”

 


Aluzia este, bineinteles, la anuntul facut joi de catre presedintele Klaus Iohannis, potrivit caruia medicii care lucreaza cu bolnavi de coronavirus vor primi 500 de euro in plus la salariu. Revolta doctorului Craioveanu este cat se poate de legitima, credem noi, intrucat Werner nu a suflat un cuvant despre asistenti, infirmieri si brancardieri (la randul lor angrenati in lupta anti-Covid, la fel ca medicii) si nici despre conditiile in care cadrele medicale sunt nevoite sa lucreze: spitale nerenovate si cu dotari precare, manageri despotici numiti politic si care habar n-au pe ce lume traiesc etc. etc.


* Stim cu totii sloganul TFL-ist „Vrem o tara ca afara”. Ei bine, ce sa vedeti: dorinta #rezistentilor s-a indeplinit: acum chiar avem o tara ca afara. Mai precis, Suceava a devenit Lombardia Romaniei. Da-da: Suceava, unde presedintele Consiliului Judetean este Gheorghe Flutur (seful Ligii Alesilor Locali din PNL; mai pe romaneste: seful baronilor liberali), iar directorul spitalului judetean (ai carui medici au fost infectati cu coronavirus) este Vasile Rimbu, cel pe care Iohannis nu mai prididea sa-l laude anul trecut (click aici pentru a citi). Ia priviti ce dedicatie au facut internautii pentru tandemul Flutur-Rimbu:

 Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# Edelweiss - Ivory Tower Chronicle date 3 April 2020 18:21 +4

”5th level (after 4th level)” :sigh: Das erste Fătălău des Landes: „Am hotărât să mai dăm o sută de lei în plus la alocația copiilor, pardon, e-ra vor-ba de 500 de euro la alocația medicilor” :eek: „Hallo, Genossen… Hallo, hallo, Genosen…” :eek: Die erste Hinreißend mit große Nase des Landes: „Hallo, Genossen, sitzen Sie ruhig an Ihren Plätzen.” :eek: (ovații, urale și aplauze prelungite: Târgoviște! ;-) Târgoviște! ;-) Să vină chopperul! :-) Târgoviște! ;-) —- google translator: „Die erste Hinreißend mit große Nase des Landes” = ”Prima Ravisantă năsoasă a Țării” (Leanța Lazurcă) :-? ”an Ihren Plätzen” = ”la locurili voastri” :lol:

# Cetateanul date 3 April 2020 19:05 +3

Spitalul Județean de la Suceava nu este cumva în subordinea consiliului județean? Consiliul județean Suceava de când a știut de existența COVID19 (că primesc și ei informări, din alea pe care semnează de l.c.)? Ce măsuri a luat CJ Suceava, ce au făcut comisiile de specialitate din CJ, întreg aparatul ăla bugetar super plătit? A asigurat președintele CJ finanțarea Spitalului Județean astfel încât să existe o buna funcționare (s-ar putea analiza și rectificarea de buget ptr spital din 28.02.2020)? PS S-o fi dat infestat mr Fluture cumva să nu îl întrebe statul de drept ceva dinalea de mai sus? Și ... totuși ... pe când și cu nea scriitorul cu oi pe dealuri pe la parchet, că nea caisă managerul nu s-a pus singur pe funcție?

# Mihaela Gaitanaru date 3 April 2020 19:47 +1

Atat crede Wener ca valoreaza un medic? Nu ar fi mai potrivita macar o vacanta in Miami?

# Mihaela Gaitanaru date 3 April 2020 19:49 +1

TFL-istii n-au cum sa inteleaga ceva daca nu au in job description!

# Jalle123 date 3 April 2020 20:56 +2

Mişto diversiunea cu 500 euroi... Nu se mai discută despre 'autorităţile care şi-au facut triaba' şi nu au dotat cadrele medicale cu echipamente de protecţie, ci despre medicii care iau mită sau 'dezertează'. Cu 500 euro în plus şi fără echipament de protecţie, 'sună' ca un bonus pentru...înmormântare. 8)

# Jean Valjean date 3 April 2020 22:55 +1

E normal. Mai anormal este sa militarizezi tara. Azi unul este director de spital, altul secretar de stat si intr o luna vor fi 100, 1000 de parca astia au 3 creieri fata de civili. Taceti si veti fi coplesiti. Lumea nu stie, armata nu prea are creieri de management ca altfel cele mai performante economii ar fi conduse de militari, sri sti, spp pisti si sie isti. Tot timpul idioditii din aceasta tara idioata si fara institutii puternice zic SRI a zis, SIE a zis, Armata a zis... ce por sa spuna niste indivizi educati sa vada numai inamici peste tot si sa i impuste.Daca citesti presa straina, peste tot in lume, nimeni nu pune GRADATI in funcrie, opiniile le dau profesionistii in Sanatate publica, Institute de cercetare, Academicieni, oameni normali ai societatii civile nu dezaxati care nu vad decat inamici si nu pot fi capabili pentru o strategie . Ati auzit un Suedez, Japonez, Coeeean, German si altii sa puna indivizi educati pentru represine si fie in prima linie. Nu cred.

# adrian date 4 April 2020 09:22 0

Vopsitii PNL= partid de vopsiti. Orban, Catu, Roman etc toata ziua la coafor sa-si vopseaca parul. KWJ toata ziua la solar sa se vopseaca pe el. R. Turcan la tunat nonstop. Vai noua cu asemenea conducatori bicisnici

# DODI date 5 April 2020 00:52 +2

Cât timp vă mai trebuie ca să realizați că bicisnicul de ciolanis nu are vorbele la el. Pentru că nu le știe, nu poate și îi e teamă de Jilava. El este doar vuvuzeaua SRI și face doar ce i se ordonă. În altă ordine de idei: pupincuriștii din PNL se vopsesc zilnic. Degeaba. Culoarea ambalajului poate fin schimbată. Din nefericire pentru ei (și acum și pentru noi) este conținutul ambalajului: niște neica nimeni umflați cu ifose, ranchiună și tupeu, dorință de răzbunare și prostie în completare. Din nefericire acești neisprăviți, ratați profesional, fără simț de răspundere și fără patriotism rămân la fel de proști în toate momentele zilei. Și ale crizei.

# ciordache date 8 April 2020 18:34 0

Felicitari! Pana cand atata mita? Destul,ajunge cu mita,uitati unde ne-a adus.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii