Vorbe de fumoar – 3.07.2019 – Ei sunt judecatorii CCR care au incercat sa ascunda incalcarea legii la ICCJ

Scris de: L.J.

03.07.2019 17:59
Vizualizari: 7168

 

* O mai tineti minte pe fosta presedinta CSM Alina Ghica. Dupa plecarea din Consiliu, aceasta s-a intors la Curtea de Apel Bucuresti, fara sa mai iasa in evidenta asa cum fac alti fosti colegi de-ai ei din CSM. De curand insa CSM a luat o decizie in ceea ce o priveste pe Alina Ghica. Una care ii este favorabila. Click aici pentru a afla mai multe detalii.


* Cu adevarat istorica decizia pronuntata de CCR in privinta lipsei completelor specializate in judecarea dosarelor de coruptie la ICCJ, decizie care arata cum legea a fost incalcata grosolan cea mai importanta instanta suprema. Concret, CCR a confirmat ca ani de zile instanta suprema a pronuntat condamnari in prima instanta in dosare ale DNA prin intermediul unor complete nespecializate, deci pe langa lege. Verdictul CCR era previzibil daca tinem cont ca art. 29 din Legea 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie stabileste imperativ ca: “Pentru judecarea in prima instanta a infractiunilor prevazute in prezenta lege, se constituie complete specializate”. Or, la Inalta Curte asemenea complete au lipsit cu desavarsire. Avand in vedere textul legii, unul cat se poate de clar, nu intelegem cum e posibil ca anumiti judecatori din CCR sa sustina ca nu ar fi vorba despre o incalcare a legii. Caci da, au existat asemenea judecatori, decizia Curtii fiind luata cu 5 la 4. Iar din informatiile existente in spatiul public, cei patru judecatori care au incercat sa acopere incaclarea legii de catre ICCJ sunt:

-Daniel Morar (numit de Traian Basescu);

-Mona Pivniceru (numita la propunerea PNL);

-Livia Stanciu (numita de Klaus Iohannis);

-Simina Tanasescu (fosta consiliera a lui Klaus Iohannis, numita de acesta).

Bine, daca ne uitam la cine sunt cel putin trei dintre cei patru judecatori de mai sus, si la cine i-a pus pe functii, nu prea ne mira votul lor...

 

Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# Cetateanul date 3 July 2019 18:38 +20

Judecători? :lol: :lol: :lol: PS Rușinos și penibil este că o damă care se jura că mai bine își taie laba decât să pună în funcție o mega paraditoare face acum pe mironosița statului paralel. Deh, bună și găina bătrână pe centura justiției.

# livia date 3 July 2019 19:19 +31

Ma mira Mona Pivniceru. S-a scrantit la cap de cand este la CCR? Ce combativa era in lupta cu Reding de la UE pe cand era ministru al justitiei USL!

# Sandu date 3 July 2019 20:25 +21

Bey frate, pana și Mona Pivniceru a ajuns o gluma proasta.

# DODI date 3 July 2019 20:29 +21

Pe mine nu mă miră cine i-a pus, ci doar îmi explică reacția... ”profesională” a celor 4 pupincuriști grețoși. Mă miră doar lipsa de caracter a mult prea lăudaților profesioniști (Pivniceru-PNL și Tănăsescu-ciolanis) pentru că din partea celor doi PORCURORI (nu e greșală de dactilografie!) pupincuriști nu aveam nici o așteptare: Morar este inventatorul imunității prezidențiale, iar coliva amatoare de prafuri albe este mare iubitoare de DNA. Acum ne-am lămurit cu profesionalismul mult lăudat de lichelele ascunde de SRI în PLN și USR. Era să uităm de garcea, visătoarea de articole de lege marca SRI și ascunzătoarea unui trecut nu tocmai curat. Cât despre ciolanis nu are rost să discutăm. Această nulitate umană este o rușine că ne reprezintă.

# manu date 3 July 2019 20:39 +21

nu ma asteptam la Mona Pivniceru, incredibil.

# lichele-au fost, lichele-s inca date 3 July 2019 20:40 +8

chiar si-n ograzile de sus

# Legal, exista procurori specializati pentru 'Marea Coruptie' date 3 July 2019 20:54 +8

Lege pentru complete specializare exista deja! Astia de la ICCJ si cei 4 de la CCR care acupereau ICCJ sunt dusi cu capul ! Daca Completele s de 3 si de 5 specializate n-ar fi legale... atunci, logic, nici procurorii specializati pe marea coruptie n-ar fi legali... Ba, e plina tara de specimene d-astea prin instante... feriti-va sau uniti-va si bagati incompetentii la puscarie sau la azil!

# un oarecare date 3 July 2019 20:59 +10

Cum rămâne cu judecătoarea constituțională Stanciu Doina-Livia, numită acolo prin decret prezidențial!?

# adrian date 3 July 2019 21:25 +12

Cred că Mona ar trebui să sufle în fiolă înainte de ședință

# Homoroceanu Adrian Camil date 3 July 2019 22:51 +2

Pornind de la faptul ca initial cnf.judecatorului CCRPetreLazaroiuau fost 4 judecatori ce s au opus verbal solutionarii sesizarii Cam Deput privitor la nelegala compunere nespecializata pe coruptie s completelor de 3 judecatori ale lCCJ ,intrebarea legitima ce trebuie lamurita e ce influenta ( constrangere) asupra Presedintelui CCR au avut spusele PresedinteiICCJ C.Tarcea legate de intalnirea nocturnacu Presedintele CCR V.Dorneanu in tergiversarea sistematica aR.I.P.a CCRsi a doua ziau ajuns 5 judecatori au impus amanarea dupa solutionarea de ICCJa dosarului ce l a avut tinta pe contrscandidatul prezidential L.Dragnea cr invocase incalcarea competentei functionale Spun acestea pt ca Lazoroiu si a. schimbat putin detalierea la RTV( Ciutacu( din cauza interventiei lui V Dorneanu al 5 judecator tergiversator de dupa Antena 3.ora 22.43ziua03.07.19

# Marcu date 4 July 2019 00:51 +5

In 1842 poetul Grigore Alexandrescu publica celebra fabula LUPUL MORALIST cu moral : Cand mantaua domneasca este de piei de oaie, Atunci judecatorii fiti siguri ca despoaie. Aviz CSM .

# liviu date 4 July 2019 08:18 +5

Cand spuneam ca si Mona pivniceru e o cutra, sareau oamenii pe mine aici pe site.Toti, absolut toti judeca in functie de interese.Acum interesul lor era sa tranteasca completurile de 3 .Corect? Da.Dar pt. ei din alte motive(udrea,bica si alti basisti)

# este meritul profesorului Barsan date 4 July 2019 12:12 +2

că ” din bube, mucegariuri și noroi iscat-a frumuseti si preturi noi”.

# mda date 4 July 2019 08:49 +13

Dupa cum se vede, toti pedelistii au fost contra! Ma mira doar Pivnicieru, ca ceilalti sunt cunoscuti ce presuri sunt!

# VERONICA NASTASE date 4 July 2019 09:59 +7

MA MIR DE D-NA PIVNICERU,DAR DE LA CEILALTI ERA SIGUR CUM VOR VOTA ,SI CAND..….!!!

# Nu uita ca esti roman date 4 July 2019 11:01 +9

Se pare ca ca Simina s-a incadrat repede in apararea legii alaturi de Stanciu si inca 3. Cred Dl. Werner va fi foarte multumit de Simina.

# TARANU de la TARA date 4 July 2019 13:38 +5

De madame Monica Pivnicioasa se mira doar ce nu o cunoasc. PUNCT! La noi, la Tara, unui asemenea specimen, i se spune scurt CU(R)TR(V)A ! Cine ma contrazice ?

# Anakin Skywalker date 4 July 2019 15:42 +6

Parca Pivniceru fusese propusa de PSD pe vremea odiosului USL... Probabil e typo sau ceva de ai scris PNL. GG tho.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii