Vorbe de fumoar – 3.09.2021 – Investitorii straini isi iau gandul de la Romania dupa cazul Rosu

Scris de: L.J.

03.09.2021 18:42
Vizualizari: 3613

 

* Lumea Banilor continua serialul dedicat criptomonedelor cu un episod absolut fabulos: un om caruia nici pana astazi nu i-a fost aflata identitatea reala a reusit sa anticipeze cu o precizie de ceas atomic evenimentele din piata. Click aici ca sa va uluiti si dumneavoastra!


* Este ireal ce se intampla in transporturi sub bagheta lui Drula. Aflati ca Ministerul Transporturilor condus de Catalin Drula (acest mare reformator care se bate cu pumnii in piept ca face autostrazi si drumuri expres cat ai bate din palme) a dat unda verde CNAIR sa prelungeasca termenul de predare a unui Studiu de fezabilitate pentru un drum de importanta majora cu inca doi ani. Aceasta dupa ce se lucrase alti doi ani la acelasi studiu (deci, in total 4 ani la un studiu). Bine, bine, ar zice unii, se mai intampla, ca deh, Romania! Numai ca aflati ca prelungirea contractului vine si cu vreo 13 milioane in plus la contract. Va spunem doar atat, este cel mai amplu proiect din zona Moldovei. Restul, cititi aici.


* Au trecut luni bune de la decizia Completului Negru de la Inalta Curte pronuntata in dosarul Ferma Baneasa, prin care avocatul Robert Rosu a fost condamnat pentru ca si-a exercitat profesia. S-au scris randuri intregi despre abuzurile si aiuritoarele interpretari date de completul suprem condus de vestitul Ionut Matei, astazi pensionat, pentru condamnarea avocatului Rosu. O altfel de concluzie insa, extrem de cuprinzatoare si bine argumentata regasim insa in publicatia Jurnalul.ro, unde Andreea Pop conchide esenta dosarului. Investitorii straini vor da bir cu fugitii din Romania numai la gandul ca nici in situatia in care cea mai mare firma de avocatura ii cosiliaza si intocmeste raportele due-dilligence conform legii nu au nicio sansa in fata unor judecatori care vad coruptie in aer: "Daca ar fi sa sintetizam ideea exprimata de inalta Curte de Casatie si Justitie ar suna asa: Voi, ca si investitori straini ar fi trebui sa stiti ca in ciuda due-diligence pregatit de 11 avocati din cea mai mare firma din Romania, in ciuda unor decizii ale unor instante romanesti care au consolidat drepturile printului Paul de Romania, in ciuda a peste 12 decizii ale unor instante si a hotararii Curtii de Apel din Brasov, ar fi trebuit sa stiti ca printul Paul nu are niciun drept. Si pentru ca noi ne inchipuim ca voi ar fi trebuit sa stiti aceste lucruri, actiunile voastre care in orice alta tara europeana ar fi fost privite ca si actiuni normale, de oameni de afaceri, pentru noi reprezinta o dovada ca ati pus la cale un grup criminal organizat. Va suna la fel de ciudat cum imi suna mie?

Ca atare ar trebui ca la intrarea pe Aeroportul Otopeni sa fie pus un afis mare: “Dragi investitori, nu va bazati pe sistemul de drept din Romania. Orice v-ar spune avocatul vostru, orice decizie ar da un judecator, ele sunt doar niste neinsemnate puncte de vedere care au o valoare juridica limitata“. Sunt convins ca vazand acest anunt, nu numai Benny Steinmetz sau Tal Silberstein ar face cale intoarsa…"

Articolul integral poate fi citi AICI
Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# Gica contra sistemului date 4 September 2021 21:27 +7

Firmele mari de avocatura vânează banul iar investitorii străini câte o halcă cât mai mare din teritoriul și economia tarii. O simbioza perfecta care a lăsat în fundul gol Statul roman și pe cetățenii lui. Toti veneticii au drepturi aici, moștenite de la bunici și străbunicii, unii chiar de la Gingis Han. Numai țăranul roman și urmașii lui nu au avut și nu au nici un drept. Acum se scumpesc utilitățile și nimeni nu vorbește de rolul "investitorilor" care straini care storc ca pe o lămâie economia și resursele tarii dar și buzunarele cetățenilor ei. Statul, care putea fi cel mai mare investitor autohton, a fost scos din joc pe motiv ca nu este eficient. Însă nimeni nu vedea hoardele de paraziți care furau statul. Justiția, onor Ministerul Public, dormea în bocanci când statul era devalizat. Asta e adevărul despre Justiție în ultimii 30, a favorizat infractorii, în schimbul mitei primite prin salarii nemeritat de mari și alte avantaje.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii