Vorbe de fumoar – 30.10.2019 – Raportul MCV, facut dupa poruncile americanilor din foaia de parcurs

Scris de: L.J.

30.10.2019 19:18
Vizualizari: 3444

* Ce repede s-au miscat procurorii din CSM cand a fost vorba, practic, sa isi scape pielea. Mai sa nu credeti. Nici bine nu se uscase cerneala pe o decizie a Inaltei Curti, ca Sectia pentru procurori s-a si intrunit intr-un foc sa trimita la Iohannis o hartie! De data asta nu a mai fost niciunul in concendiu, pe la vreo conferinta sau pe la importanta intalnire de lucru. Daca vreti sa aflati despre ce este vorba, click aici.


* Hai ca a trecut si de comisie. Catalin Predoiu a intrat in linie dreapta pentru a fi numit in functia de Ministru al Justitiei. Mai are de trecut de Plenul Parlamentului si gata, se pune pe treaba la minister. Asa cum s-a mai pus si in 2008, in Guvernul Tariceanu, si imediat dupa in Guvernul Boc, (din 2008-pana in 2012) si in Guvernul Ungureanu unde a zabovit doar cateva luni. Suntem tare curiosi ce va face de data asta pentru ca, spre exemplu, pe noi ne macina niste curiozitati.

-Oare ce parere mai are acum despre magistratii care protesteaza caci acum vreo zece ani zicea ca ei nu duc o lupta pentru independenta justitiei ci o lupta "pentru putere in sistemul judiciar si in afara lui". Asa o fi crede si acum? In 2009 stim cu toti cum au stat lucrurile, si credem ca nu se potriveau declaratiile lui Predoiu de atunci. Am zice mai degraba ca se potrivesc acum, cand judecatori si procurori care l-au luat pe #rezist in brate nu inteleg ca nu au cum sa dicteze politicului ce sa faca.

-Ce facea domnul ministru Predoiu pe vremea cand madam Kovesi semna protocoalele cu SRI, iar el era Ministru al Justitiei? Chiar asa, nu a stiut nimicuta, nimicuta?

-Ce ar face daca ar primi o foaie de parcurs cum se tot aude ca s-a primit deja? O rupe sau o pune la loc de cinste? Si mai ales, ce face daca gaseste acea foaie de parcurs in minister?


* Comisia Europeana face agenda Romaniei. Nu e vreo noutate. Ce este nou insa este ca mare parte din directiile trasate de europeni corespund cu tintele stabilite de o parte americana intr-un document transmis unui oficial roman. Pe langa faptul ca europenii au inclus in Raportul MCV planul de implementare al Noului Mecanism privind statul de drept – care este aratat Romaniei ca pisica neagra, in acelasi Raport au fost incluse obiective care intereseaza nu doar UE, ci si SUA. Caci, din ce am auzit noi, mare parte din doleantele cuprinse in Raportul MCV se regasesc si in vestita foaie de parcurs ajunsa la Ministerul Justitiei. Ca doar nu degeaba s-a zvonit ca Raportul a fost scris in minister. Cum se intampla lucrurile, cum reusesc europenii si americanii sa isi dea mana cand e vorba de Romania. Si ca sa fie clar, printre punctele care s-ar regasi si in foaia de parcurs se numara:

-Reluarea protocoalelor secrete SRI-PICCJ, SRI-ICCJ semnate, in ordine de pe tricouri de George Maior, Florian Coldea, Eduard Hellvig, Laura Kovesi sau Augustin Lazar, pentru continuare cooperarii dintre parchete si serviciile de informatii. Asta probabil dupa ce au vazut si americanii ca marea lupta anticoruptie dusa de Kovesi nu facea nici cat o ceapa degerata fara sprijinul SRI.

-Desfiintarea Curtii Constitutionale a Romaniei – Limitarea atributiilor Curtii Constitutionale a Romaniei, vazuta de Comisie drept o institutie care prin solutiile pe care le pronunta "accentueaza tensiunile" intre puterile statului;

Miza atacarii deciziilor CCR chiar de catre ICCJ la CJUE prin formularea unor intrebari in sensul clarificarii posibilitatii respectarii sau nu a hotararilor judecatorilor constitutionali o reprezinta mutarea competentei de a se pronunta pe legislatia interna Curtea Constitutionala la CJUE. Curtea europeana care ar urma sa spuna ce legi se aplica si ce legi nu se respecta in Romania.

-Desfiintarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie

Baza pentru desfiintarea SIIJ o va reprezenta Raportul pe care grupul de lucru din cadrul Ministerului Justitiei (impreuna cu "organismele judiciare" – mai putin CSM – si "asociatiile profesionale ale magistratilor" de tip #rezist, precum FJR sau Asociatia pentru apararea statutului procurorilor) l-au intocmit in secret in legatura cu functionarea SIIJ, in care au stabilit ca este oportuna desfiintarea structurii specializate, ori cel putin modificarea formei in care functioneaza in prezent.

 

Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# Nu uita ca esti roman date 31 October 2019 13:50 +6

Doamne cum este istoria asta de falsa si nesigura! Te gindesti de ce cind au murit multi romani spuneau in ultimele lor cuvinte: Sa vina americanii! Si au venit cu Bechtel, cu tehnica buna de dat la aluminiu vechi, cu Justitia etc.

# obiectiva din IRan date 31 October 2019 21:33 +2

1. Daca protocoalele au fost constatate NECONSTITUTIONALE cum sa incalci deciziile CCR ? 2. Desfiintarea CCR este imposibila fara desfiintarea CONSTITUTIEI ROMANIEI - astea sunt ordine din Israhell, ca Israhell ul NU ARE NICI CONSTITUTIE, NICI CURTE CONSTITUTIONALA.... SPER ca Romania , totusi, va ramane cu CCR -ul si cu Constitutia, ca doar nu suntem in papua noua guinee . 3. SIIJ este absolut necesara pentru echilibrarea malignului sistem judiciar din ROmania, care numai sistem judiciar nu mai este, este o gluma sinistra... IN CONCLUZIE, VOTATI la prezidentiale NINEL PEIA care va apara TARA de acesti COLONISTI ABERANTI.

# Botomei Vasile date 1 November 2019 07:26 +1

Dr.Botomei Vasile apreciaza ca este oportun sa se organizeze un Referendum pentru iesirea din UE si,reorientarea Romaniei in politica de alianta cu Anglia,Rusia,Turcia,China.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii