Vorbe de fumoar – 4.11.2020 – Executantii lui Coldea ar trebui sa tremure

Scris de: L.J.

04.11.2020 16:59
Vizualizari: 4881

* Incepem editia cum se cuvine, cu o vedeta de prim rang. De data aceasta, celebritatea despre care vorbim nu este din justitie, ci din politica: europarlamentarul Rares Bogdan. CSM a dezvaluit de ce l-a pus pe coji de nuca pe politician atunci cand acesta si-a permis sa arunce cu noroi intr-o instanta in legatura cu un foarte cunoscut si controversat dosar. Dar mai multe cititi facand click aici.


* Oare ce clientela trebuie sa satisfaca Guvernul Orban? Cui au promis liderii PNL ca vor pune pe tava ce a mai ramas din companiile romanesti? Ne punem intrebarile avand in vedere ultima mutare scandaloasa facuta de PNL. Click aici pentru mai multe detalii.

 

* E pe viata si pe moarte lupta pentru presedintia SUA. Sunt sanse extrem de mari ca Donald Trump sa castige un nou mandat, prin adjudecarea electorilor din marile state americane, insa Joe Biden poate oricand face surpriza, mai ales ca si acolo se vorbeste deja despre frauda. Tot mai multa lume este insa ingrozita ca o victorie a lui Joe Biden va avea efecte extrem de nocive asupra Romaniei. Nu din punct de vedere economic, ci din cauza ca odata cu instalarea Partidului Democrat la Casa Alba, “Deept State”, cunoscut la noi drept “Statul Paralel”, va reveni in forta. Cu tot ce inseamna el: teroare, incalcari ale drepturilor omului si arestari in valuri. Iar personaje precum Florian Coldea – alaturi de Kovesi, cel mai important produs al Deep State in Romania - vor ajunge din nou sa detina intreaga putere, chiar si din umbra. Asta intrucat ei sunt pe placul oamenilor din administratia democrata, aceiasi de pe vremea lui Barack Obama. Si daca ne gandim ca Florian Coldea, Laura Kovesi si altii care au condus Statul Paralel au fost trasi pe dreapta in timpul mandatului lui Donald Trump, nu vedem de ce un asemenea scenariu nu ar fi de luat in calcul. Iar cei care l-au executat pe Coldea si i-au distrus reteaua de la varful unor institutii ar trebui sa aiba motive reale de ingrijorare de o resusitare a generalului SRI, chiar si fara vreo functie oficiala, odata cu instalarea lui Joe Biden si a administratiei Partidului Democrat la conducerea SUA.

 

* Sunt sanse mari ca magistratii sa scape de raspunderea disciplinara prevazuta de forma actuala a art. 99 lit. a) din Legea 303/2004 privind statul judecatorilor si procurorilor, potrivit caruia constituie abateri disciplinare manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu. Asta intrucat aceasta prevedere, sau macar o parte din ea, ar putea fi declarata neconstitutionala de catre CCR. Gratie unei actiuni formulate in acest sens de guristul Cristi Vasilica Danilet la Inalta Curte, acolo unde s-a judecat si respins recursul Inspectiei Judiciare impotriva unei hotarari a Sectiei pentru judecatori a CSM in materie disciplinara (luata cu opinii separate) prin care Danilet a fost scapat fix de aceasta abatere. Dar nu este doar singurul articol din Legea 303/2004 care va fi analizat de CCR. Acelasi judecator Vasilica Danilet a convins un Complet de 5 al ICCJ sa sesizeze CCR si cu privire la posibila neconstitutionalitate a art. 98 alin. (1) din Legea 303/2004Judecatorii si procurorii raspund disciplinar pentru abaterile de la indatoririle de serviciu, precum si pentru faptele care afecteaza prestigiul justitiei”. Ce sa zicem... Vasilica stie jocul cu CCR, caci va amintiti doar ca tot gratie CCR a reusit sa scape de revocarea din CSM dipusa in 2013 de peste 1000 de judecatori din tara.

 

Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# DODI date 4 November 2020 18:40 +23

Toți pupincuriștii statului paralel stau cu ochii pe rezultatul alegerilor din SUA (respectiv al mânăriilor voturilor de acolo) pentru a-și recuceri sau păstra sinecurile. Nu contează dacă prețul pentru aceasta este independența țării sau îndatorarea acesteia pe mai multe generații. Neamului lor trădători să le fie bine. Este singurul principiu care îi ghidează în viață. Și cei care nu s-au raliat lor au plătit pentru asta: Năstase, Remeș, Dragnea, Voiculescu, etc.

# un mizantrop date 5 November 2020 02:10 +10

Daca o sa castige Biden (si o sa!) avem dovada operatiunii "propteste in scaun cea mai detestabila faptura politica si daca e posibil, chiar un oligofren!", la scara planetara...asta sa nu se mai mire populimea ca a scapat Iohanis la un al doilea mandat...sunt doar doua posibilitati - ori gasesti o molusca, gata sa-si vanda si mormantul parintilor, ori, ca in cazul lui Biden, un individ total manevrabil din cauza bolii evidente (pare a fi o dementa senila)...papusarii planetei nu mai au rabdare...Dar, sa luam partea buna (ca, oricum Trump nu s-a deranjat sa ne elibereze de Soros, ba, dimpotriva!), cu Biden, se cheama ca se va instaura dictatura BLM...si asta inseamna ca se va da drumul la revansa istorica si o sa-i vedem pe Orban, pe Lazar, Burduja, Macovei si toti rebutatii useristi in genunchi, cerand iertare victimelor tatilor care i-au crescut in umbra crimelor comuniste, dar si pe Iohanis, facand acelasi lucru in numele iubitului bunic, recunoscut supus al lui Hitler...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii