Vorbe de fumoar – 5.05.2020 – Slugile Cucuvelei au iesit de sub birouri

Scris de: L.J.

05.05.2020 17:21
Vizualizari: 4720

* Un judecator care a facut istorie in legatura cu desfiintarea Protocolului PICCJ-SRI din 2009 cu mult inaintea Curtii Constitutionale a Romaniei a ajuns la mana Consiliului Superior al Magistraturii. Cum se numeste magistratul, ce solicita si cand ii va fi discutat cazul puteti afla facand click aici.


* Pazea, ca s-au trezit sclavii Laurei Kovesi si si-au regasit in sfarsit sangele din instalatie! Marti, 5 mai 2020, dupa hotararea CEDO cum ca Romania i-ar fi incalcat Lulutei dreptul la un proces echitabil si libertatea de exprimare, Sectia pentru procurori din CSM a emis un comunicat in care s-a smiorcait de grija Cucuvelei Mov. Inainte sa vi-l prezentam, precizam ca aceiasi procurori CSM au tacut in tufa cand stapanul lor, presedintele Klaus Iohannis, le-a dat o umilinta epocala, numindu-le la sefia PICCJ si DIICOT pe Gabriela Scutea, respectiv Giorgiana Hosu, in ciuda avizelor negative emise de catre Sectia pentru procurori din Consiliul Superior al Magistraturii.


Dupa cum spuneam – iata comunicatul procurorilor CSM (in varianta initiala, „Brigada Nufarul” nici macar nu fusese in stare sa indice temeiul constitutional, incurcand articolul 132 cu articolul 135, care se refera la economie – vezi facsimil):


Sectia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a luat act de decizia pronuntata astazi de catre Curtea Europeana a Drepturilor Omului in cauza Kovesi impotriva Romaniei.

Sectia apreciaza ca este regretabil sa se constate o incalcare a drepturilor fundamentale protejate de Conventia Europeana a Drepturilor Omului printr-o procedura desfasurata impotriva unui inalt magistrat din cadrul Ministerului Public, procedura care s-a finalizat printr-o decizie de revocare a acestuia din functia detinuta.

Sectia pentru procurori reitereaza si in acest context necesitatea modificarii urgente a legislatiei romane care reglementeaza procedurile de numire si revocare in functiile inalte din cadrul Ministerului Public, in acord, de altfel, si cu recomandarile constante ale organismelor internationale, in sensul consolidarii rolului Sectiei pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.

De asemenea, subliniaza ca interpretarea art. 132 din Constitutia Romaniei vizand autoritatea Ministrului Justitiei asupra procurorilor nu poate aduce atingere principiului independentei procurorilor”.

 Dar asta nu e tot – in seama s-a bagat si alt #rezistent din CSM, de data aceasta de la Sectia pentru judecatori. Ne referim la faimosul Bogdan Matescu, poreclit „Bobita Matilet”, care a produs urmatoarea boceala pe Facebook:


Hotararile CEDO sunt dintre acelea care nu se sterg, precum postarile, in 5 minute.

Ci care raman in istorie.

E timpul ca toata lumea sa invete din istorie sub toate aspectele ei.

Chiar daca CEDO confirma opinia pe care o aveam, chiar daca hotararea ei confirma ceea ce multi spuneam, este totusi rusinos pentru un stat democratic sa se constate incalcarea unor drepturi fundamentale la acest nivel.

Imi aduc aminte despre o dezbatere despre raspundere. Sa ii facem update”.


Ceea ce uita sa spuna toti acesti pucisti este ca nu statul roman, in abstracto, si nici Curtea Constitutionala a Romaniei trebuie aratati cu degetul pentru pretinsa incalcare a drepturilor Cucuvelei, caci problema a fost decretul de revocare emis de presedintele Klaus Iohannis. Nu de alta, dar cand a vorbit despre incalcarea acestor drepturi, CEDO nu s-a referit la decizia CCR, ci la decretul prezidential (click aici pentru a citi).

 

* Pentru ca am adus vorba despre presedintele Klaus Iohannis (cel mai plin de ifose lacheu al Laurei Kovesi), se cuvine sa va aratam si ceea ce a scos el pe gura marti, 5 mai 2020 in legatura cu hotararea CEDO:


Astazi, Curtea Europeana a Drepturilor Omului a decis ca doamnei Kovesi i-au fost incalcate drepturi fundamentale in urma deciziei Curtii Constitutionale a Romaniei de revocare a sa din functia de procuror-sef al DNA.

Drepturile fundamentale ale omului depasesc frontiera unui stat. Accesul liber la justitie si libertatea de exprimare sunt valori esentiale pentru o societate democratica.

Sfidand toate argumentele pe care le-am invocat la vremea respectiva, inclusiv pe cele care subliniau incalcarea liberului acces la justitie al doamnei Kovesi, Curtea Constitutionala a decis revocarea sa din functie, la propunerea unui ministru al justitiei de foarte trista amintire.

O asemenea decizie a CEDO, fara precedent intrucat vizeaza chiar autoritatea care este garantul suprematiei Constitutiei, nu poate ramane fara consecinte.

Credibilitatea CCR, afectata oricum de unele decizii controversate luate in ultimii ani, este acum si mai puternic zdruncinata.

Curtea Constitutionala face parte din ansamblul autoritatilor statului roman si este obligata sa respecte la randul ei Constitutia.

Din aceasta perspectiva, CCR are obligatia de a revizui de indata nu numai decizia referitoare la revocarea doamnei Kovesi, dar si orice alte decizii luate in considerarea unor simple declaratii, fie ele si politice.

Reamintesc faptul ca la referendumul din 2019 romanii au decis ca atributiile Curtii Constitutionale trebuie modificate.

Hotararea CEDO de astazi ne arata, daca mai era nevoie, cat de necesara este o reforma la nivel constitutional a acestei institutii.

Insa este evident ca Parlamentul actual, in aceasta configuratie politica, dominata chiar de partidul care a patronat revocarea din functie a doamnei Kovesi, a dovedit ca nu este capabil sa ia decizii pentru protejarea cetatenilor.

Acesta este partidul care vreme de trei ani a facut un scop din bulversarea intregului sistem judiciar, prin construirea unei legislatii penale menite sa-i protejeze pe infractori, si nu pe cetatenii onesti.

Timp de trei ani, prin acest proiect construit impotriva celor mai elementare reguli de functionare a unei societati democratice, PSD a orchestrat comisii peste comisii de ancheta, menite sa discrediteze pe toti cei care ar fi putut sa-i impiedice sa-si atinga scopul.

Nu ma astept ca astazi, cand CEDO a hotarat ca doamnei Kovesi i s-au incalcat drepturi fundamentale, PSD sa se grabeasca sa infiinteze o comisie parlamentara prin care sa ancheteze de ce a fost posibil acest lucru.

Insa nu ma indoiesc ca romanii vor sanctiona PSD, prin vot, evident, pentru toate aceste actiuni extrem de grave”.


Ati retinut, da? CCR are obligatia de a revizui de indata nu numai decizia referitoare la revocarea doamnei Kovesi, dar si orice alte decizii luate in considerarea unor simple declaratii, fie ele si politice. Obraznicia lui Werner este de doua ori strigatoare la cer: o data fiindca Iohannis omite sa spuna ca deciziile CCR sunt definitive (deci nesupuse niciunei cai de atac), iar a doua oara din cauza ca acelasi presedinte are acum tupeul sa scrasneasca „de indata”, in conditiile in care in 2018 „de indata” pentru el a insemnat sa lase a trece mai mult de o luna intre decizia CCR care il obliga s-o revoce pe Kovesi si decretul care a dus la indeplinire dispozitia Curtii. Deci daca ati vomitat citind declaratia lui Iohannis, va intelegem perfect.

Altminteri, iata ca si jurnalista Sorina Matei a remarcat aberatia situatiei, in doua postari de pe Facebook (aici si aici), unde a subliniat ca marea procuroare Laura Kovesi (care n-a mai instrumentat un dosar inca din 2006 si care acum e mare sefa peste un parchet nefunctional) habar n-a avut ca avea posibilitatea sa atace decretul prezidential in contencios administrativ, in Romania, inainte sa-si puna poalele-n cap in fata CEDO:

Maus e dus cu pluta rau. Cere "revizuirea" deciziei CCR, cand deciziile CCR nu sunt "revizuibile" potrivit Constitutiei. Sunt definitive si obligatorii by the law. Viciul care a existat e chiar in legatura cu decretul lui Maus care nu a fost contestat in instanta. S-o intrebe pe Kovesi de ce nu l-a contestat, ca in declaratia de plecare de la DNA tanti a spus cu gurita ei ca se gandeste daca sa il atace.????????”.

Tanti Kovesi tot mincinoasa a ramas. Old habits die hard, boala grea asta cu mitomania. Zice ca decizia CEDO sa fie reparatie simbolica pentru magistratii hartuiti. Pai tu, tanti, ai hartuit magistrati. Tu, cu mana ta. Ai pus sub supraveghere toata Justitia romana prin dosare de 2 lei tinute in sertar pe care le-ati inchis apoi pe banda rulanta, mandate de interceptare lasate cu anii ca sa supravegheze oamenii, echipe comune si protocoale ilegale, ca sa hartuiesti magistratura si s-o tii sub papuc sa-ti dea decizii favorabile intru consolidarea puterii prin in-justitie. Cand a disparut asta, au venit tonele de achitari peste tine. Cum sa vorbesti de reparatie simbolica cand tu i-ai revocat cu incalcarea tuturor legilor pe Tulus si Moraru, pe nebuniile din capul tau, si aia au castigat in instanta? Cei 2 au atacat ordinul tau in instantele nationale si au castigat. Tu n-ai vrut sa ataci decretul in instanta nationala, ai inventat pretexte si te-ai dus la Cedo la prietena Motoc, Roma, fara pantofi, hotel, avioane, Ghita, buzz, lovituri de stat, stii tu, rule of law”.


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# Cetateanul date 5 May 2020 18:28 +9

Fejereii sindicalisti urla de zor ca factorii responsabili de demiterea Kodrutei sa se retraga din functiile publice. Singurul semnatar public al deciziei de demirere in Monitorul Oficial e KWI. Intreb pentru un prieten: il anunta cineva pe Klaus ca sindicalistii cacalin si militauru il vor plecat dun functie? Dar poate ii zice dl Edi de la 3litere! PS Clubul Sportiv al Magistraturii tot pe vibratii e? Pai atunci bine... pandemue placuta... si multe pensii speciale.

# basicuta date 5 May 2020 18:32 +11

Este de domeniul fantasticului cât de repede s-a solutionat plângerea lui Kovesi in timp ce de dosarele in care e cercetata penal...nu se mai stie nimic? Luluta ar trebuie să ceară CEDO si instrumentarea rapida a dosarelor ei! poate asa aflăm de ce nu se lucrează nimic in ele...

# VIKY date 5 May 2020 19:57 +15

HITLERISTUL:"Curtea Constitutionala face parte din ansamblul autoritatilor statului roman si este obligata sa respecte la randul ei Constitutia." Nu se rastoarna cerul pe tine, impostorule?. De cate ori ai incalcat Constitutia?. Trebuia sa fii demis in urma cu 5 ani, ar fi scapat tara de un penal dovedit cu decizii definitive, iar Romania nu era in prapastie. Sper din suflet sa platesti cu varf si indesat vanzarea tari si a romanilor.

# un mizantrop date 6 May 2020 02:09 +4

Eu ma intreb ce autoritate mai are CEDO si ce credibilitate sa judece abuzurile cucuvelei, zecile de dosare (ca si acolo avem filtru securist, menit sa apere "interesul national" prin operatiunea "curul pe dosare") care asteapta dreptate de la luminile proaspat umbrite de amestecul "inaltilor" in troaca politica...toata aberarea aia pe post de motivare...sa nu uitam ca nici cizma stalinista nu apasa grumazul Romaniei fara complicitatea criminala a vestului...asa cum nici Iohanis nu si-ar fi luat avant dictatorial fara incurajarile, interesate, ale UE si SUA...Acum, dupa ce le-a iesit exercitiul, ce libertati credeti ca ne mai permit si mai ales, unde ne vom mai plange de incalcarea lor?!

# livia date 6 May 2020 08:23 +3

Dar el stie ce inseamna " de indata"? Cand o sa invete semnificatia acestor cuvinte, mai vedem ce este de facut. Si oricum nu este de nasul lui sa dea ordine CCR.

# Florin date 6 May 2020 14:57 +4

Daca as fi in locul acestei redacții, as face de urgenta o lista cu toate cazurile pierdute la CEDO privind soluțiile procedurale date de magistrați, cu nume si prenume.....as face un preambul privind reactia populara la decizia in cazul Nefericit si as solicita darea afara a acestora sau pierderea pensiei speciale daca sunt la pensie.... Sa vezi atunci văicareli ca de vina este legea si nu ei.... Eu sunt de părere ca intotdeauna trebuie lucrat cu materialul clientului. In alta ordine, nimeni nu a reusit sa ma lamureasca de ce a putut Lazarica sa atace in instanta Raportul, iar Kovesi nu....in rest numai de bine...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii