Vorbe de fumoar – 5.05.2021 – Inca o judecatoare a fost programata la executie in CSM

Scris de: L.J.

05.05.2021 17:25
Vizualizari: 5822

* De citit previziunile avocatului Gheorghe Piperea in legatura cu ce urmeaza sa se intample in Romania. Va spunem doar atat: nimic bun nu se va intampla. Mai multe detalii puteti afla dand click aici.


* Ramanem tot la CSM. Institutia cunoscuta si sub denumirea de “Cotetul Superior al Magistraturii”. Lumea vorbeste prin oras ca Bogdan Mateescu (foto, din vremea in care era mai suplu si cu mai mult par pe cap), ajuns mare sef numai si numai datorita unor doamne, ar fi tare preocupat de viitorul sau dupa ce isi va termina mandatul in CSM. Noi v-am spus deja planul lui, si anume sa ajunga sef la Curtea de Apel Bucuresti, dupa o sefie la sectia de conflicte de munca a acestei instantei. Mateescu nu are insa decat grad de tribunal, iar sa isi ia gradul de curte de apel e putin probabil, caci colegii sai judecatori spun ca nu prea e capabil. O modalitatate sa puna mana pe grad de curte de apel ar fi aceea ca in lege sa fie introdusa prevederea ca membrii CSM sa plece din Consiliu cu grad superior. Ceea ce iar e putin probabil sa se intample, pentru ca ar fi scandalos. Stiind toate aceste lucruri si neavand siguranta viitorului sau, Mateescu cica ar fi destul de ingrijorat cu ce o sa i se intample. Ca el nu vrea sa se intoarca la Valcea, la o amarata de instanta, mai ales ca ii place tare mult sa fie baiat de Capitala. Asa ca deja ar fi inceput sa lucreze si sa isi foloseasca relatiile ca sa ramana in Bucuresti. Totusi, de curand a aparut o noua problema: magistratii #rezist, cu mare influenta in sistem, cei care l-au poreclit “Slugarate”. Mateescu ar fi deranjat foarte mult ca a intors armele si si-a abandonat tovarasii activisti, si nu doar atat insa chiar ar sustine operatiunea declansata impotriva lui Dragos Calin, liderul Formului Judecatorilor din Romania. Ghinion!


* La CSM a fost programata o noua executie a unei judecatoare. Este vorba despre Cristina Coarna de la Judecatoria Braila, pusa la stalpul infamiei si suspendata din functie pentru incheierea prin care a eliberat un inculpat acuzat de violarea unei minore. De aici s-a ajuns insa la cu totul si cu totul altceva. Auzim ca cei de la Inspectia Judiciara au sfarasit verficiarile prin a o acuza pe judecatoarea Coarna de alte pretinse abateri disciplinare, mergand pana acolo prin a i se reprosa ca a avut hotarari care au fost desfiintate de instanta superioara. Sa ridice mana judecatorul care nu a avut nicio hotarare desfiintata. In fine, cica trimiterea in judecata disciplinara a judecatoarei Coarna ar fi deja decisa, iar in CSM nu va fi decat o simpla formalitate, dosarul urmand sa se finalizeze cel mai probabil cu excluderea din magistratura. Asta asa, doar pentru ca anumiti membri ai Consiliului considera ca e bine sa se satisfaca nevoia de sange a unei parti din populatie.


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# CARCOTAS date 5 May 2021 17:48 +10

Judecatorii si procurorii, ca toti romanii de altfel, gandesc relatiile dintre ei pe false temeiuri de superioritate. Sunt priviti de sefi iar la randul lor si ei privesc la cei din subordine in acesti termeni de supunere si dominatie. Magistratura pare mai degraba o imensa gradinita, in care astia cer voie sa mearga la olita. Cand mai cresc, folosesc aceeasi politie a olitei cu aia micii. Judecatoarea de la Braila si-a luat munca in serios, s-a crezut magistrat independent. Probabil ca nici nu este inca salbaticita, dezumanizata si nu vede doar puscarie, puscarie, puscarie. Gandeste occidental. Ea nu a invatat inca sa se ascunda, cum fac ceilalti: vorbim de drepturile omului atunci cand avem de sustinut examene sau cand ne prezentam la seminarii, sa vada anturajul ca ne pricepem, dar NU aplicam nimic in practica. O judecatoare ca dra/dna de la Braila strica jocurile traditionale din instante, acelea in care intotdeauna starostele e de la organe

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii