Vorbe de fumoar – 5.07.2020 – Oda vomitiva pentru Iulia Motoc. Ceausistul Sica Mandolina

Scris de: L.J.

05.07.2020 12:15
Vizualizari: 4120

* Academia din vremea lui Platon a reusit sa produca urmatoarea definitie a omului: „animal biped, fara pene si cu unghii late”. Ei bine, 2.400 de ani mai tarziu, in Romania, Inalta Curte de Casatie si Justitie a izbutit sa dea si ea o definitie: aceea a politistului. Daca definitia grecilor antici era una intensionala, cea a judecatorilor supremi romani este una extensionala. Dar mai bine dati click aici, ca sa nu va mai tinem in suspans.


* Nu se intrevede la orizont nici lapte, nici miere pentru tara noastra. Nu o spunem noi, ci insasi Banca Nationala a Romaniei, care enumera cinci riscuri sistemice pentru economia autohtona. Problema este ca nu ne putem repezi sa dam vina pe guvernarea PNL, intrucat aceste riscuri izvorasc din contextul mai larg, de la nivel european si chiar mondial. Click aici ca sa intelegeti despre ce vorbeste BNR.


* Stiti deja ca avem momentele noastre de sadism, cand nu vrem sa ne ingretosam singuri, asa ca va facem partasi la aceasta senzatie. Vineri, 3 iulie 2020, judecatoarea CEDO Iulia Motoc a anuntat pe Facebook ca isi va lansa o carte – „Maria si Machiavelli”. Foarte bine – sa fie intr-un ceas bun! Problema este ca Motoc apare pe ultima coperta prezentata drept o dubla salvatoare a Romaniei: in 2012 (cand, ca judecator CCR a pus umarul la lovitura de stat data de Curtea Constitutionala pentru reinscaunarea lui Traian Basescu in ciuda referendumului de demitere) si in 2020 (cand a spalat-o pe Laura Kovesi pentru faptul ca – vezi, Doamne – i-ar fi fost incalcate drepturile cand a fost revocata de presedintele Klaus Iohannis de la conducerea DNA, desi CEDO n-avea ce sa caute intr-o astfel de cauza). Pupincureala ii apartine unui critic literar, pe numele lui Vasile Popovici. Inainte sa va prezentam ploconeala, va avertizam ca s-ar putea sa simtiti nevoia de a chema un preot, ca sa faca sfestanie.


Deci sa citim cum o linguseste Vasile Popovici pe Iulia Antoanella Motoc (vezi facsimil):


Pe Iulia Motoc o intalnim in viata publica rareori, dar de fiecare data in momente grave, cand totul pare pierdut. Asa a fost in vara, teribila vara, a lui 2012, cand a fost omul providential de la Curtea Constitutionala. A reaparut apoi la o noua raspantie colectiva de curand, ca reprezentant al Romaniei la Curtea Europeana a Drepturilor omului de la Strasbourg, cand i s-a facut dreptate lui LCK – si noua tuturor impreuna cu ea. La rastimpuri, Iulia Motoc imbraca pentru noi mantia fermecata a zanei bune, se arata in drumul nostru in chiar ultima clipa si deschide o miraculoasa cale de salvare, in care nu mai indrazneam sa credem”.

 * Jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob, de la Inpolitics.ro, iar a dat una de mare efect. Vineri, 3 iulie 2020, el a aratat pe Facebook in ce fel prim-ministrul Ludovic Orban si ai lui au o gandire pur si simplu ceausista. Mai exact, BTI a relatat un episod din anii '80, cand dictatorul Nicolae Ceausescu n-a gasit altceva mai bun de facut decat sa le bage pe gat romanilor masti de gaze care se uzasera moral (deci Armata nu mai avea ce face cu ele), la preturi destul de nesimtite. In caz ca aveti ceva sa-i transmiteti lui Sica Mandolina, va amintim ca singur-singurel si-a facut public numarul de telefon.


Dar pana atunci iata postarea lui BTI:


Poveste cu masti.

Pe la inceputul anilor 80, capii armatei i-au cerut lui Ceausescu acordul pentru debarasarea de o imensa cantitate de masti de gaze, pe motiv de uzura morala, sau, mai pe scurt, pentru ca ele protejau doar impotriva unor gaze de pe vremea lui Pazvante intr-o epoca in care la ordinea zilei era programul militar spatial ”Razboiul stelelor”. Ceausescu nici nu a vrut sa auda: cum sa aruncam bunatate de marfa? Si atunci s-a luat o decizie in cel mai pur stil comunist: oamenii muncii din fabrici si uzine au aflat ca Marele Cirmaci, nemaiputind dormi de grija lor, a decis ca toti sa fie protejati cu una bucata masa de gaze, pe care trebuiau sa o cumpere, si inca la un pret destul de piperat, din cite imi amintesc, vreo 300 de lei ori mai mult, bani care se retineau automat din salariu. Desigur, nu isi punea nimeni problema ce face o familie de cinci persoane cu o singura masca, daca numai sotul lucra, in caz de atac chimic? Ar fi circulat din om in om, precum doinele si baladele? In fine, romanii au inghitit greu acest nou hap, bani buni aruncati aiurea. Dar a existat si o parte buna: pe cind eram in liceu, a aparut si s-a extins cu repeziciune moda folosirii gentilor de la mastile de gaze pe post de ghiozdane de licean. Cu atit mai cool cu cit putea fi personalizate. Cu pixul. Cu AC/DC, Queen, Shakin Stevens, Pink Floyd, sabii, capete de morti si tot ce ne mai trecea prin cap. Cine nu avea asemenea geanta era un proscris, automat. Eu nu. Dracia-dracului, maica-mea, fiind vaduva, scapase de obligatia cumpararii mastii. Noroc cu un coleg de serviciu inimos, care m-a fericit cu geanta de rigoare. Intrasem in rindul lumii. Cu oarece intirziere, dar intrasem. Vreo doi ani mai tirziu, moda gentilor de masti a fost inlocuita de cea a rucsacilor de pinza dungata, dar asta e deja alta poveste...

Moda gentilor militare pentru liceeni aparuse, deci, gratie unei hachite a lui nea Nicu, obsedat sa vinda masti pe bani grei.

Stau si ma intreb: mastile de acum, care ne sunt bagate pe git de urmasii lui Pingelica, or avea si ele vreo dubla intrebuintare? Macar sa stim ca nu dam banii chiar degeaba....Sunt deschis la sugestii ????????????”.


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# VIKY date 5 July 2020 15:16 +7

„Pe Iulia Motoc o intalnim in viata publica rareori,"... Pai saraca nu si-o fi terminat tratamentul, si trebuie sa stea mai mult la specialistul cu probleme de mansarda, decat in societate. Probabil acolo a scris maculatura, cand nu primea somnifere. Azi este vremea gunoaielor, dar sper din suflet ca romani sa faca curatenie incurand.

# Iulia motoc...una din calai date 5 July 2020 18:35 +2

Iulia asta e o scursura umana

# Goargăș date 5 July 2020 19:57 +9

,,Iulia Motoc îmbracă pentru noi mantia fermecată a zânei bune"! Doamne ferește! Individa se scălâmbăie în fel și chip în niște haine de circăreasă, spaima bunului gust. Doar o țară minoră (vorba lui Octavian Goga), cu o secătură de conducător, a putut permite ca un asemenea specimen să ne reprezinte într-un organism așa de important. Este adevărat, nici CEDO nu mai este ce a fost! Din păcate, chiar la nivel înalt, în multe instituții de care depinde soarta umanității, neomarxiștii mondiali promovează cu osârdie pațachine, farfuze, invertiți, etc., într-o discriminare pozitivă, ca un anus contra naturii. Nu știu dacă ne mai facem bine. P.S. După cum am auzit-o vorbind, e greu de crezut că Iulica ar putea scrie o carte, singură. Nici chiar de bucate!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii