Vorbe de fumoar – 5.10.2020 – Combinatii in cotet pe Legile Justitiei

Scris de: L.J.

05.10.2020 17:11
Vizualizari: 4030

* Mare vrajeala a fost deschiderea metroului din Drumul Taberei. Una electorala, bineinteles. Caci desi metroul nu era gata, Klaus Iohannis si Ludovic Orban au trecut cu vederea acest lucru, disperati sa obtina voturi. Totul este confirmat de informatiile care apar cam in fiecare zi in legatura cu situatia de la metroul din Drumul Taberei. Aflati de aici ce s-a mai intamplat.


* Te doare capul de cate combinatii se fac in cotet. Desigur, ne referim la Consiliul Superior al Magistraturii. Va amintiti ca zilele trecute, CSM a reactionat extrem de dur fata de noile Legi ale Justitiei propuse de ministrul Justitiei Catalin Predoiu, Consiliul acuzand ca nu a existat nicio consultare prealabila si ca intregul demers are iz politic (click aici pentru a citi). Ca nu au existat consultari oficiale este adevarat, insa membrii CSM au fost implicati in procesul de elaborare a legilor. In acest sens, v-am dezvaluit deja ce se vorbeste prin oras in legatura cu partea privind Inspectia Judiciara din Legile Justitiei, care ar fi fost scrisa de inspectoarea Daniela Valeria Iancu, apropiata a secretarei de stat din MJ Lidia Barac (click aici pentru a citi). Oamenii din minister incep insa sa vorbeasca tot mai mult si sa dea din casa. Asa am aflat ca spre Catalin Predoiu ar fi fost transmise o serie de idei si de catre cea mai vestita tripleta de judecatori din tara. Ati ghicit, ne referim la Andrea Chis, Mihai “Balanel” Balan si Bogdan “Bobita Matilet” Mateescu. Sunt unii care spun ca cei trei ar fi fost vazuti chiar si prin minister, insa deocamdata nu exista nicio dovada in acest sens. Dar cine stie, poate in curand vor aparea si niste poze de la intalnirile de taina, nu-i asa?

Altfel, trebuie sa tinem minte un aspect foarte important. Lumea zice ca prin implicarea pe langa ministrul Justitiei in elaborarea legilor, Bogdan Mateescu ar incerca de fapt sa il atraga pe Predoiu de partea sa, astfel incat ministrul sa puna o vorba buna la judecatorii din CSM, care sa il unga pe “Matilet” presedintele CSM in 2021. Va dati seama ce nefrecventabil ar deveni CSM cu “Bobita” jupan? Noi suntem insa curiosi cum va vota “Balanel”, in conditiile in care, asa cum ne amintim, Mateescu l-a lasat din brate anul trecut, votand in final cu Nicoleta Margareta Tint, desi initial il sustinuse pe Mihai Balan.

Asadar, astia sunt trei dintre membrii CSM care cica ar fi pus asa cum pot ei umarul la pritocirea Legilor Justitiei. Nu sunt insa singurii. Se aude ca la fel ar fi facut si un procuror de vaza din Consiliu, care a mai colaborat in trecut cu Predoiu, dar si alte judecatoare din CSM, care si-au trimis viziunea asupra Legilor Justitiei prin intermediul judecatoarei Nicoleta Nolden, aceasta din urma luata de Catalin Predoiu la minister.

Ca Predoiu a luat de bune toate propunerile sau ca le-a filtrat nici nu mai conteaza acum, intrucat toata lumea a vazut ca de fapt noile Legi ale Justitiei sunt o incercare de resuscitare a Sistemului care a controlat Romania cu arma catuselor.


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# Cetateanul date 5 October 2020 23:08 +10

O nație care își merită pe deplin soarta! Nu a fost de ajuns cu codurile? Cu zecile de articole deja neconstituționale ... dar pentru care onor comisiile de redactare în frunte cu pelticul național au încasat morman? PS Cei care se cred veșnici și fără de greșeală să facă două vizite una pe aleea artiștilor la belu și cealaltă pe secție la rahova.

# escu date 7 October 2020 13:36 +1

„Sunt unii care spun ca cei trei ar fi fost vazuti chiar si prin minister, insa deocamdata nu exista nicio dovada in acest sens.” Ce zici L.J. dacă ai cere să studiezi registru de acces în minister, dar și camera video?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii