Vorbe de fumoar – 7.04.2021 – CSM poate sa dea drumul la dosarul cu Ionut Matei

Scris de: L.J.

07.04.2021 17:23
Vizualizari: 5212

* Fie ca sunteti pensionari sau aveti rude iesite la pensie, aproape sigur v-ati lovit de problema de mai jos. O problema pe care statul o rezolva pana la urma, dar dureaza, iar in rastimp va mancati nervii. De data aceasta, Camera Deputatilor a votat o lege care sa preintampine astfel de neajunsuri. Despre ce situatii este vorba cititi dand click aici.


* Plenul CSM urmeaza sa discute in sedinta de joi, 8 aprilie 2021, desemnarea reprezentantului Inaltei Curti de Casatie si Justitie in Consiliul Stiintific al Institutului National al Magistraturii. Poate parea un subiect plictistor insa este extrem de important, avand in vedere ca INM produce viitorii magistrati din Romania. Si la ce formatori au ajuns pe la INM situatia este destul de grava. Oricum, cine vrea sa fie reprezentantul ICCJ in Consiliul stiintific al INM nu ne spune CSM. Totusi, noi am aflat ca ar fi fost depuse doua candidaturi. Una dintre ele ar fi judecatoarea Andreea Marchidan de la Sectia de contencios administrativ si fiscal a ICCJ, despre care lumea spune ca ar fi o apropiata a membrei CSM Andrea Chis. Cel de-al doilea candidat ar fi judecatorul Alin Nicolescu de la Sectia penala a ICCJ. Despre acesta auzisem numai cuvinte de lauda, insa cam gratuite daca e sa ne intrebati pe noi, in conditiile in care Nicolescu s-a spalat pe maini si a blocat contestatia in anulare in cazul Robert Rosu, fiind cuprins de “spiritul prematuritatii” invocat de DNA (click aici pentru a citi). Asadar, CSM ar face bine, credem noi, sa se gandeasca de doua ori inainte sa aleaga reprezentantul ICCJ in Consiliul Stiintific al INM. Poate se gaseste altcineva...


* Apropo de Inalta Curte. Acum ca s-a dat motivarea in dosarul “Ferma Baneasa”, Consiliul Superior al Magistraturii poate sa dea drumul la dosarul cu Ionut Matei si ceilalti membri ai “completului negru de la ICCJ”, Florentina Dragomir si Alina Ioana Ilie. Ne referim la lucrarea in care avocatii au cerut cercetarea disciplinara a acestora, dar si la cea in care cei trei judecatori s-au jelit ca a fost atinsa autoritatea judecatoreasca. Stim, este un subiect sensibil, cu un personaj ce se bucura de multa protectie, insa membrii CSM nu mai au acum pretext sa amane dosarul pe motiv ca nu a fost redactata decizia de condamnare. Tare curiosi suntem sa vedem daca Inspectia si CSM vor sari sa apere “completul negru ICCJ”, cu Ionut Matei in frunte...


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# maxtor date 7 April 2021 20:33 +2

"Consiliul Stiintific"-sa vedem intai cine a fost rector la "stefan gheorghiu"....

# Mimi date 7 April 2021 21:20 +1

Ionut Matei, adora sa se vorbeasca de el ca ar fi un dur. Iubeste cand toata breasla juridica il arata cu degetul ca fiind dur in sentinte. Gresiti cand scrieti articole cu el.

# maxtor date 9 April 2021 03:22 0

e ceva real aici???/https://www.comisarul.ro/articol/consiliul-superior-al-magistraturii-cere-ministeru_1212611.html

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii