Vorbe de fumoar – 8.05.2020 – Razvan Horatiu Radu s-a incalzit pentru SIIJ

Scris de: L.J.

08.05.2020 17:30
Vizualizari: 4773

* Sectia pentru judecatori a CSM a avut ocazia sa faca o fapta buna pentru un judecator care a intrat in istorie, zdrobind un act infam. Totusi, judecatorii CSM l-au refuzat pe colegul de breasla. Ce a cerut acesta, cum se numeste si la ce instanta activeaza aflati cu un click aici.


* Probabil ca nu va mai trece mult si visul infractorilor din magistratura se va implini: Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ) va fi desfiintata. Un semnal serios in aceasta directie poate fi considerat si votul din Plenul CSM de joi, 7 mai 2020, cand s-a decis ca nu se impune organizarea concursurilor pentru functia de procuror sef al SIIJ si pentru functii de procurori de executie in cadrul SIIJ. Au fost decizii luate cu cate 8 voturi pentru declansarea concursurilor si 11 impotriva declansarii. Votul din CSM a venit fix intr-o perioada in care, din ce am aflat noi, adjunctul PICCJ Razvan Horatiu Radu se incalzea serios pentru preluarea sefiei SIIJ. Lumea vorbeste ca in ultima vreme Radu s-ar fi laudat pe la cativa apropiati ca el va fi viitorul procuror sef al Sectiei de investigare a infractiunilor din justitie. De asemenea, prin oras se aude ca Razvan Horatiu Radu ar fi avut si sustinerea unor membri grei din CSM. Doua nume sunt vehiculate: judecatoarea Simona Marcu, despre care se spune ca ar fi prietena Razvan Horatiu Radu si sotia acestiua Cristina Rotaru - directoare la INM, si judecatoarea Lia Savonea. Cert este ca deocamdata Razvan Horatiu Radu trebuie sa mai astepte pana cand sforarii vor decide exact ce se va intampla cu SIIJ. Apropo de SIIJ, oare mai functioneaza? Ca la cum se lucreaza acolo, mai degraba se sta cu “curul pe dosare” cum ar zice zeita Kovesi (ea insasi cu dosare la SIIJ), chiar ca nu intelegem ce atata nebunie cu desfiintarea sectiei.


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# escu date 9 May 2020 06:11 +9

SIIJ este puternic contaminată cu Lukovid 19, fiind în carantină totală. Urât, măi CSM, tocmai voi să puneți bețe-n roate unei structuri legal constituite? Sau la CSM s-au cuibărit în ultimii ani toți neaveniții, care nu înțeleg că justiția trebuie să fie funcțională, nu să facă jocuri politice.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii