Vorbe de fumoar – 8.06.2021 – Nu doar Corbu are bodyguarzi

Scris de: L.J.

08.06.2021 18:56
Vizualizari: 4901

* O tineti minte pe judecatoarea Ancuta Blanariu, de la Judecatoria Iasi, cea care a zdrobit la Curtea Constitutionala nu doar Consiliul Superior al Magistraturii (convingand CCR sa-i ia CSM prerogativa de a reglementa procedura de transfer a judecatorilor si procurorilor), ci si Parlamentul Romaniei, care timp de 16 ani nu catadicsise sa legifereze cum dicteaza Constitutia (click aici pentru a citi)? Ei bine, Ancuta Blanariu a primit acum un refuz din partea aceluiasi CSM umilit la CCR. Dati click aici ca sa cititi detalii.


* Cazul urmator ar putea usor deveni subiectul unui roman ori film politist, adaptat la realitatile secolului XXI. Cat de spectaculos s-au dat peste cap autoritatile ca sa-i prinda pe raufacatori vedeti facand click aici.


* Va amintiti cum guvernul Ludovic Orban a macelarit prin ordonanta de urgenta legea lui Serban Nicolae care interzicea privatizarile, OUG-ul permitand instrainarea activelor? Acum se vad efectele: o importanta companie de stat ramane fara sediu. Cat de dramatica este situatia va puteti face singuri o parere dand click aici.


* V-am anuntat recent ca presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie, judecatoarea Corina Corbu, umbla dupa ea cu bodyguarzi. Cu garda de corp primita de la SPP, ca, deh, asa ii sade bine sefului judecatorilor. Dar ce sa vedeti, nu doar Corina Corbu are bodyguarzi, ci si Bogdan Mateescu, seful Consiliului Superior al Magsitraturii. Vestitul “Bobita”. Auzim ca Bobita merge flancat de de doi tipi, care il insotesc mai oriunde se duce acesta. Se duce Bobi la fumat, hop si cei doi, se duce Bobi sa ia o gura de aer, pac si cei doi. Iar cand e de plecat de la CSM, cica Bobita se urca cu unul dintre ei in spate, iar celelalt ii conduce masina. Mai mult, de multe ori Mateescu pleaca acasa la tati, in Baile Govora, impreuna cu unul dintre companioni, el stand in dreapta, nu la volan (oare de ce?) Acum, recunoastem, noi exageram un pic. Cei doi insotitori ai lui Mateescu nu sunt bodyguarzi adevarati, nici lucratori SPP, ci doar niste colaboratori ai sefului CSM. Ca sunt consilieri pe care “Bobita” si i-a tras in anul de sefie sau ca sunt angajati pe alt post, nu stim. Nici nu conteaza, important este ca isi fac treaba bine si nu il scapa din ochi pe Bogdan Mateescu.

In final trebuie sa facem o precizare: nu am aflat informatiile nici de la vreun membru CSM, nici de la vreo secretara, nici de la vreun sofer, nici de la vreo femeie de serviciu. E destula lume in sistem care cunoaste ce face Mateescu si care ne tine la curent. Precizarea e necesara ca cine stie la ce se deda “Bobita” si se apuca sa faca sesizari la Inspectia Judiciara sau epurari de personal. Ar fi in stare.


* Dupa o scurta acalmie, vedem ca incep iar pensionarile in masa in randul judecatorilor. Numai in viitoarea sedinta a Sectiei pentru judecatori a CSM urmeaza sa se discute cererile de eliberare din functie prin pensionare formulate de 13 magistrati. Printre ei si judecatoarea Zinica Trandafirescu de la Tribunalul Prahova, in prezent judecator de supraveghere a privarii de libertate la Scoala Nationala de Pregatire a Agentilor de Penitenciar Targu Ocna, Spitalul Penitenciar Targu Ocna, Centrul de Reeducare Targu Ocna. De ce am amintit-o tocmai pe judecatoarea Zinica Trandafirescu? Pentru ca este un judecator mai special, in sensul ca este printre ultimii colaboratori ai vechii Securitati, de dinainte de 1990, ramasi in magistratura, Trandafirescu avand grad de locotenent de Securitate (click aici pentru a citi).


* Ce lucruri frumoase am aflat despre unul dintre cei mai indarjiti propagandisti ai "Binomului SRI-DNA". Un ins caruia primarita Clotilde Armand i-a dat o sinecura. Dezvaluirile au fost facute de site-ul Stiripesurse.ro:


Iata un fragment din articolul care poate fi citit integral la final:


Pe 21 ianuarie 2021, conform unui anunt publicat pe pagina Primariei Sectorului 1, se deschide un concurs pentru postul de sef serviciu – Serviciul Imagine si Cultura. Se inscrie o singura persoana – Ionel Stoica. Dar, pentru ca nu era absolvent de jurnalism si comunicare, asa cum era cerut, nu trece proba dosarului.

A doua zi, pe 22 februarie, ca sa nu mai fie suparat ca nu a citit bine cerintele, este angajat la cabinetul primarului. Iar pe 10 martie, presa de specialitate anunta noua misiune a lui Ionel Stoica – sa conduca serviciul de presa al institutiei. Insusi primarul Clotilde Armand anunta, practic, castigatorul unui concurs care nu avusese loc inca...

Jobul din cabinetul primarului nu este suficient, asa ca pe 18 martie se scoate din nou pozitia la concurs, fiind eliminat criteriul de absolvent comunicare/jurnalism. Absolut surprinzator, se inscrie din nou Ionel Stoica. Ar fi fost si pacat, pentru el s-a facut tot deranjul. Rezultatele selectiei dosarelor au fost afisate pe 13.04, respectiv dupa contestatii pe 14.04.

Dosarul lui Ionel Stoica este validat, ca doar nu degeaba s-au schimbat conditiile de studii superioare. Din pacate, insa, se pot aranja conditiile, dar nu si abilitatile candidatului. Ionel pica la proba scrisa, chiar si dupa contestatii. Va puteti imagina cam cat de slab a fost rezultatul sau la proba scrisa, daca nu s-a putut face nimic?

Dupa ce a picat cu brio la inceputul lunii mai concursul pentru sef de comunicare, pe care fusese anuntat deja de doamna primar cu surle si trambite, se identifica rapid o solutie. Primaria a organizat cateva zile mai tarziu, pe 13 mai, un concurs pentru ocuparea functiei publice de executie vacante de consilier, clasa I, grad profesional asistent Serviciul Imagine si Cultura.

Ionel trecuse proba dosarelor si se pregatea temeinic pentru examen. Daca la proba de testare a competentelor IT apare o mica problema – contracandidatul sau trece testul –, lucrurile se rezolva la proba de limba engleza, unde ramane doar domnul Stoica in cursa. Din fericire, candidatul a invatat temeinic de data asta, asa ca trece cu brio examenul si, bineinteles, interviul, cu nota foarte mare.

Pe 19 mai, Ionel Stoica este oficial angajat cu concurs in directia Cultura si Imagine. Faptul ca nu a trecut probele pentru concursul de sef nu este un impediment. La cateva zile distanta, este facut sef din pixul doamnei Armand, desi nivelul sau este de consilier asistent. Adica un fel de secretara.


* Cititi aici intregul material, ca sa nu radem singuri!


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# maxtor date 8 June 2021 22:06 0

din j vrea sa fie p?!ce stie si nu stim?!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii