Vorbe de fumoar – 9.08.2021 – Lucica i-a facut o poezie lui „Portocala”

Scris de: L.J.

09.08.2021 18:13
Vizualizari: 4249

* Atat de tare ne iubeste premierul Florin Citu, incat pana la sfarsitul anului ne va face mai datori cu mii de euro. Pe fiecare roman in parte! Cat de sumbru arata prognoza va puteti face singuri o parere dand click aici.


* O companie de stat, candva una dintre gloriiile industriei romanesti, acum abia se taraste, cu doar cateva sute de angajati si pierderi deloc neglijabile. Ce mutare a facut statul la varful acestei societati aflati cu un click aici.


* Sa va zicem una tare! Calda si aburinda – chiar azi am aflat-o. Dumneavoastra stiati ca in procurorul suspendat Lucian Onea zace un mic artist? Cica omul scrie poezii, canta la chitara... Eheee! Uite unde era acest Bob Dylan al procuraturii mioritice, iar noi nu stiam! In fine: cica pe vremea cand Lucica facea echipa cu Mircea Negulescu la DNA Ploiesti, in vremurile de glorie ale „Unitatii Haules”, Onea i-a dedicat lui „Zdreanta” un catren, pe care l-a afisat la un avizier al DNA Ploiesti, semnandu-l, modest, doar cu initialele: L.O. Iar „Portocala”, mandru, nevoie mare, l-a fotografiat si multa vreme si-a tinut aceasta poza la profilul de WhatsApp.


Ia uitati cum suna strofa:


De un timp, coruptii, frate,

Au senzatii cam ciudate:

Dimineata, cand se scoala,

Simt miros de... Portocala.


Pacat, mare pacat ca Adrian Paunescu nu l-a cunoscut pe Lucica! Altminteri, Cenaclul Flacara ar fi putut renaste spectaculos in Ploiesti – adica in acelasi oras care i-a adus interdictia anilor 1985-1989, din pricina binecunoscutei tragedii. Iar lozinca antedecembrista a cenaclului, „Te salut, generatie-n blugi!”, ar fi putut fi transformata in „Te salut, generatie in catuse!” In plus, odele inchinate dictatorului Nicolae Ceausescu s-ar fi putut transforma in ode dedicate „faraoancei” Laura Kovesi. Pai, nu?

Redevenind seriosi: chiar n-avem nimic personal cu Lucian Onea. Deci oricand va vrea sa ne incante cu talentele-i de poet sau de muzician, este cat se poate de binevenit.


* Ne vedem nevoiti acum sa ne mutam atentia dinspre un talentat al versurilor catre cineva cu talent intr-ale scandalurilor. Ne referim la ministrul Justitiei, Stelian Ion. Tot luni, 9 august 2021, „DJ Stelica” a simtit nevoia sa-si verse nervii pe judecatorii de la Inspectia Judiciara care si-au permis sa le deschida dosare disciplinare judecatorilor si procurorilor #rezistenti surprinsi slobozi la gura pe diverse forumuri. Vorbim despre scandalul „Justice leaks”, soldat cu o solicitare fara succes din partea Inspectiei Judiciare pentru suspendarea din functie a judecatorilor Dragos Calin de la Curtea de Apel Bucuresti, Laurentiu Grecu de la Tribunalul Mehedinti si Alina Gioroceanu de la Tribunalul Olt (click aici pentru a citi).


Revenind la Stelian Ion, iata cum ministrul Justitiei s-a otarat pe Facebook la inspectorii judiciari care au inceput ancheta fata de magistratii hashtagisti:


Este revoltator ca Inspectia judiciara condusa de un judecator care a acceptat sa fie numit politic, Lucian Netejoru, consuma resurse, timp si energie pentru a hartui cinci judecatori pentru ca si-au exprimat opinii pe un forum intern al magistratilor.

Directia pe care a luat-o Inspectia Judiciara sub conducerea dlui Netejoru este periculoasa si atinge drepturi pe care judecatorii si procurorii le au ca orice alta persoana din Romania.

Judecatorii si procurorii au dreptul sa-si exprime opiniile nu doar pe forumuri specializate, ci si public. Judecatorii si procurorii au dreptul sa critice public decizii administrative, legislative si politice care au efecte asupra sistemului judiciar sau le pot afecta independenta.

Orice opinie sau critica onesta este in interesul sistemului de justitie si nu trebuie blamata sau sanctionata.

Inspectia Judiciara condusa de Lucian Netejoru se pozitioneaza in acest moment impotriva interesului general al sistemului judiciar si al interesului public, actionand ca un grup de cenzura si impotriva libertatii de exprimare, propunand sanctiuni pentru „delict de opinie”.

Asistam la o veritabila actiune de intimidare a judecatorilor si procurorilor de catre cei care, constitutional, ar trebui sa ii apere si sa le garanteze independenta. Cea care aduce atingere prestigiului justitiei este, de data aceasta, chiar Inspectia Judiciara.

In cadrul legilor justitiei, capitolul referitor la reforma Inspectiei judiciare este esential pentru buna functionare a sistemului judiciar. Dupa cum si reconfirmarea libertatii de exprimare a magistratilor reprezinta un element pozitiv pe care il am in vedere in cadrul noilor propuneri legislative”.


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# escu date 10 August 2021 06:05 +40

Cuuum, Inspecția Judiciară și-a permis așa ceva fără acordul lui DJ Stelică? Să fie imediat desființată, ca și SIIJ. Dacă Tudorel Toader făcea așa ceva, duduiau boxele în Piața Victoriei iar Ciolannis ar fi fost tot timpul cu capul în TV cerând demisii și PeeeSeeeDeeee „JOS LABELE DE PE JUSTIȚIE”. Poziția lui Stelică a avut, poate, și scopul de a determina Inspecția Judiciară să-l cheme la un perdaf pe procurorul ce anchetează frauda electorală de la sectorul 1? Parcă a ieșit prea pocăit de acolo. Asta zic și eu independența procurorilor.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii