Vorbe de fumoar – 9.10.2019 – CSM o pune in genunchi pe Birchall

Scris de: L.J.

09.10.2019 18:50
Vizualizari: 4194

* Presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Corina Corbu, a tras la sorti miercuri, 9 octombrie 2019, un nou judecator pentru un Complet de 5 in materie penala, dupa ce judecatoarea Silvia Cerbu a iesit la pensie. Noul magistrat nu are in sistem o reputatie de calau si speram ca nu o va capata tocmai acum, cand se va vedea stapan peste soarta definitiva a unor dosare rasunatoare care ajung in apel la completurile de 5. Dati click aici ca sa vedeti cine este acest judecator si cu cine va fi el coleg in complet.


* Iar a vorbit ministresa demisa a Justitiei Ana Birchall, iar si-a luat-o in freza. Trezita probabil cu fata la cearsaf, Birchall nu a gasit altceva de cuviinta sa faca miercuri dimineata decat sa lanseze un nou atac la adresa CSM. Atac in care vizati erau desigur nu procurorii si cei trei judecatori pucisti cu care se intelege tare bine, ci tabara sanatoasa din Consiliu care refuza sa stea in pozitia de drepti in fata ei. Asadar, revocata a inceput sa acuze ca CSM a uzurpat atributiile Ministerului Justitiei prin propunerile de modificare a Legii ANI si ca CSM intarzie sa emita punctul de vedere privind analiza pe Rapoartele Greco si MCV. Cam ciudat ca una care este tinuta in functie cu incalcarea Constitutie de catre presedintele Iohannis, in pofida deciziei premierului si a partidului din care face parte sa vorbeasca despre uzurpare. Oricum, Birchall a primit raspuns rapid din partea CSM, fiind acuzata de dezinformari, dar si de faptul ca habar nu are de lege. Va lasam sa cititi mai jos comunicatul CSM:

“Precizarile Consiliului Superior al Magistraturii fata de dezinformarile ministrului justitiei, Ana Birchall, care imputa Consiliului Superior al Magistraturii 'uzurparea atributiilor Ministerului Justitiei' prin initierea unor propuneri de modificare legislativa si intarzierea comunicarii punctului de vedere cu privire la rapoartele GRECO

Prin lege, Consiliului Superior al Magistraturii ii este conferita prerogativa de a formula propuneri legislative, de care a uzat dintotdeauna in scopul imbunatatirii cadrului normativ necesar bunei desfașurari a activitatii judecatorilor si procurorilor.

Drept urmare, afirmatiile ministrului justitiei, Ana Birchall, sunt contrazise de prevederi cuprinse in Legea nr. 317/2004, alegatia acesteia, astfel cum a fost expusa, fiind intentionat eronata cu scopul exclusiv al decredibilizarii activitatii Consiliului Superior al Magistraturii.

In ceea ce priveste intarzierea transmiterii pozitiei privind cele doua rapoarte GRECO, reamintim opiniei publice imposibilitatea dezbaterii acestei lucrari care figureaza pe ordinea de zi a Plenului CSM, aflat la a V-a sedinta la care cvorumul nu a putut fi intrunit din cauza absentei unor membri”.

Limpede, nu-i asa?


* Tupeul pucistilor din CSM atinge cote abracadabrante. Miercuri, cei sapte boicotisti (judecatorii Bogdan Mateescu, Andrea Chis si Mihai Balan, precum si procurorii Nicolae Solomon, Cristian Ban, Florin Deac si Tatiana Toader) i-au trimis o scrisoare presedintei CSM Lia Savonea, cerandu-i nici mai mult, nici mai putin decat sa sesizeze CCR cu un conflict juridic de natura constitutionala pentru ca – vezi, Doamne – in presa a aparut o inregistrare cu premierul Viorica Dancila subliniind ca mizele alegerilor prezidentiale sunt legate de dosare, de SIIJ si de numirea procurorilor. Bineinteles ca in inregistrarea respectiva Dancila isi avertiza colegii din PSD asupra pericolului ca presedintele Klaus Iohannis, odata reales, sa continue mascarada din sistemul judiciar. Insa cei sapte pucisti au rastalmacit vorbele prim-ministrului, ceva de speriat. N-avem stomac sa va prezentam scrisoarea lor catre Savonea – o gasiti aici, pe Mediafax.


* Incheiem rotund, tot cu CSM si tot cu Birchall. Marti, cateva zeci de oameni au protestat in fata Consiliului in legatura cu halul in care revocata ministresa a Justitiei intelege sa isi exercite mandatul, cerandu-i acesteia sa-si dea demisia. De un singur lucru ne pare rau: ca manifestatia a fost mult prea subtire pentru cat de aberante sunt actiunile Anei Birchall. Ne-am fi asteptat la o demonstratie cu mii de oameni. Dar na... Poate data viitoare. Iata o galerie foto a evenimentului:


 

Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii