Vorbe de fumoar – 9.11.2020 – Regimul Iohannis va lua placuta suedeza prin masca

Scris de: L.J.

09.11.2020 18:59
Vizualizari: 3728

* Desi corporatia americana Chevron s-a retras din Romania in februarie 2015, scandalul gazelor de sist este pe cale sa reizbucneasca in tara noastra. Iar noul scandal va fi cu atat mai rasunator, cu cat va fi vorba inclusiv despre hrana romanilor. Totul a inceput pe vremea guvernului Victor Ponta, in decembrie 2012. Dar mai multe puteti citi facand click aici.


* Tineti minte cum, in urma cu 10 ani, omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu a fost inregistrat spunand despre cineva ca face oaresice lucru prin batista? Ei bine, acelasi lucru risca sa-l faca regimul Iohannis, dar la scara mult mai larga, ca urmare a unor hotarari judecatoresti definitive. Si nu prin batista, ci prin masca. Mai exact, executivul Iohannis-Orban risca sa incaseze un val de umilinte, dupa ce onoratele instante vor anula pe banda rulanta amenzile pe care politia li le-a aplicat romanilor din cauza ca guvernarea PNL ne-a impus purtarea mastilor in spatii deschise. Practic, statul ne conditioneaza libera deplasare pe strada de purtatul mastii. Iar aceasta masura a fost adoptata nu prin lege (asa cum impun Constitutia Romaniei si jurisprudenta CCR), ci prin acte infralegale: intai prin HG 856/2020 (privind ultima prelungire a starii de alerta), apoi prin OUG 192/2020. Desigur, aceasta din urma ordonanta de urgenta modifica Legea 55/2020, dar repetam: este vorba strict despre o ordonanta, nu despre o lege.


In fine – a explicat mai sintetic avocata Silvia Uscov, intr-o postare pe Facebook (vezi facsimil):


Hai ca a inteles in ceasul al 12-lea si Guvernul ca nu putea impune prin HG purtarea mastii in spatii deschise. Nici prin hotarari CNSU, nici prin hotararea asociatiei de proprietari sau hotarare AGA. :))) (succes la plangeri contraventionale pe tema amenzilor date pana acum.)

Si ce s-a gandit atunci? Dam OUG. :))) (OUG 192/2020)

Pai spune CCR-ul ca numai prin lege, ca act formal al Parlamentului! LeGeeeeee, nu OuGeeeeeeee!

'Asa cum Curtea a statuat in mod constant, din coroborarea normelor constitutionale cuprinse in art. 53 alin. (1) si in art. 115 alin. (6) rezulta ca afectarea/restrangerea drepturilor sau libertatilor fundamentale nu se poate realiza decat prin lege, ca act formal al Parlamentului'.

(Decizia CCR 157/13.05.2020)

As baga si Constitutia la ATI, dar nu mai are loc”.

 Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii