Vrem o tara ca afara! De exemplu, Rusia

Scris de: av. Radu CHIRITA

07.04.2021 12:35
Vizualizari: 3718

Nu e nevoie de rezumate. Stie tot universul ca Robert Rosu a fost condamnat in decembrie, fiind acuzat ca si-a facut meseria de avocat, aparand interesele unor clienti. A fost achitat de Curtea de Apel Brasov, pe motiv ca nu a facut altceva decat sa iti faca meseria. A luat 5 ani la ICCJ.


 

111 zile nu am stiu de ce. Termenul legal de motivare a unei hotarari este de 30 de zile. In baza principiului “oricum nu patesc nimic, sunt zeu de la ICCJ, ma doare la acarici” noul 30 este 111.

Aseara aflam ca s-ar fi redactat hotararea. Intra toata lumea buluc pe dosarul electronic sa o dea jos. Nu se poate, nu merge, da eroare. In schimb la ziaristii de la G4 nu le-o dat eroare. Lor, le-o dat hotararea. Normal, nu-i asa stimati membri ai CSM? E normal ca ziaristii sa primeasca pe mail, cu partile mai importante subliniate, o hotarare la care omul care sta in puscarie in baza ei nu are acces. Desigur, asta nu e important. Flegmarea in presa a unor oameni, fara sa se poata apara este unul dintre stalpii statului de drept, asa-i? Cand dracu scapam de chestiile astea securiste? Cand?

In fine, citesc si io partea mai importanta in ziar. Si scrie acolo ca lui Robert i-au dat 5 ani pentru ca, desi stia ca sunt riscuri pe partea legala – adica, ca e posibil sa se respinga cererile clientului sau – a acceptat totusi sa participe la acest demers ilegal.

O sa revin probabil cu mai multe comentarii, dar in momentul asta cred ca e capatul profesiei. Adica, daca eu stiu ca s-ar putea sa-mi respinga o cerere ca fiind ilegala, si totusi o fac inseamna ca ma duc la puscarie. Daca as fi UNBR azi, as pune roba jos si mi-as vedea de treaba. E nevoie doar de avocati care sa faca numai cereri legale. Din astia crescuti in spiritul omului nou. Astia old school, care facem cereri despre care stim ca ar putea fi respinse, suntem infractori. Daca ni se admit, catre puscarie, ca e loc.

Sincer, ma asteptam sa o scrie mai altfel. Sunt furios, consternat, imi fierbe sangele in mine si vreau sa plec. Sa fiu aitist, sa nu stiu pe ce lume traiesc, sa-mi cumpere firma la birou scaun special pentru a sta cu picioarele pe masa si seara sa vreau o tara ca afara. Ca daca raman avocat, stiu ca tara aia in care condamni avocati pentru ca or facut cereri ilegale este Rusia. Si pe aia nu o vreau.


Preluare de pe chirita-law.com

Comentarii

# Raul date 7 April 2021 14:18 +6

In Rusia nu este democratie. Adversarul lui Putin este in Inchisoare. Se impun sanctiuni Rusiei. Este foarte bine. In Ro Nastase si Dragnea sunt “” corupti””Nu este nico diferenta intre Ro si Rusia, poate ca aparatul de propaganda este mai stilat, si in felul acesta castiga simpatia frustratilor din Ro. Cat priveste condamnarea avocatului care a introdus o cerere,si nu a judecatorului care a dat o solutie nelegala, depaseste cu mult dictatura judiciara din Rusia.

# Dura Lex date 7 April 2021 16:58 -7

Stimate ( sincer!) Domnule avocat, Ma asteptam la aceasta opinie din partea dvs. si Ó asteptam !! Sunteti incisiv , sunteti necrutator cu impostura vopsita / exprimata pretios in termeni juridici buni ( doar ) de consum pe nemestecate de cetatean ! Insa, daca-mi dati voie , "chestiile astea securiste " la care va referiti oarecum disonant si hodoronc-tronc in postare , mai precis emanatiile / considerentele ICCJ privind situatiile factuale si tipicitatea faptelor retinute in sarcina colegului Rosu sunt strict in / din sfera juridicului , apartin domeniului in care profesati , sunt exclusiv ale lumii Justitiei ! Daca sunteti de alta parere v-as fi recunoscator daca ati prezenta ptr. rigoare un singur caz care sa sustina paralela "chestii securiste" / considerente ale hotararilor instantelor , cu aplicatie directa in cazul Rosu ! Recursul ieftin la sintagma utilizata de dvs. este de natura a oculta o Realitate, anume absenta raspunderii DIRECTE a judecatorului .

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii