WERNER IL TINE PE IACOB SEF LA DNA, PE SEST – Procurorul Marius Iacob a ramas adjunct la DNA, desi a fost sanctionat disciplinar de ICCJ si apoi si-a dat demisia din functie. A fost posibil gratie presedintelui Iohannis, care nu a binevoit sa semneze nici pana azi decretul de eliberare a lui Iacob din functia de adjunct al DNA. Dupa ani buni in care a condus DNA, Iacob cere sa fie lasat sa revina la PICCJ. Tot la PICCJ vrea sa plece si procurorul care a nenorocit-o pe pensioanara Mariana Rarinca

Scris de: George TARATA

15.04.2019 19:00
Vizualizari: 4007

Plecare bomba din DNA! Dupa ani de zile in care a condus DNA cot la cot cu Laura Kovesi, procurorul Marius Iacob (foto) paraseste parchetul anticoruptie. Iacob intentioneaza sa se intoarca la PICCJ, acolo de unde a fost adus la DNA cu ani in urma de catre Laura Kovesi.

Pe ordinea de zi a sedintei Sectiei pentru procurori a CSM figureaza doua cereri ale procurorului Marius Iacob. Prima dintre ele vizeaza continuarea activitatii la DNA dupa incetarea mandartului de adjunct al parchetului: “Nota Directiei resurse umane si organizare nr.5804/2019; 7402/2019 privind solicitarea domnului procuror IACOB MARIUS CONSTANTIN de continuare a activitatii la Directia Nationala Anticoruptie la incetarea mandatului de procuror sef adjunct al Directiei Nationale Anticoruptie”. Practic este o cerere banala, pe care o face orice procuror cu functie de conducere caruia urmeaza sa ii expire mandatul.


Iacob in continuare adjunct DNA, in pofida deciziei ICCJ

Interesant este insa ca Marius Iacob continua sa fie adjunct al DNA in pofida sanctiunii disciplinare constand in avertisment pe care a primit-o de la Inalta Curte. Asa cum se stie, functiile de conducere din DNA nu pot fi detinute de catre procurori care au fost sanctionati disciplinar. Mai mult, in urma deciziei Inaltei Curti prin care a fost sanctionat cu avertisment, Marius Iacob a anuntat ca a demisionat din functia de adjunct: “Da, este adevarat, am demisionat! Demisia mea este un gest de onoare. Nu vreau sa expun institutia”.

Cu toate acestea, iata ca Marius Iacob continua sa fie adjunct al DNA. Dovada este chiar cererea prin care a solicitat ca dupa expirarea mandatului sa isi continue activitatea ca simplu procuror de executie in DNA. Mai mult, pe site-ul DNA, Marius Iacob continua sa figureze ca adjunct al DNA.

Dar cum a putut ramane Marius Iacob adjunct al DNA, in pofida faptului ca a fost sanctionat disciplinar si chiar si-a dat demisia? Ei bine, totul a fost posibil gratie presedintelui Klaus Iohannis care nu a semnat nici pana azi decretul de eliberarea lui Marius Iacob din functia de adjunct al DNA, asa cum ar fi trebuit sa se intample avand in vedere nu doar sanctiunea disciplinara, cat si demisia procurorului. De altfel, reprezentantii DNA au confirmat pentru Lumea Justitiei ca Marius Iacob este in continuare adjunctul parchetului, tocmai pe motov ca Iohannis nu a semnat decretul de eliberare din functie.

Iacob vrea sa plece la PICCJ. La fel si procurorul care a nenorocit-o pe Rarinca

Totusi, in pofida acestei solicitari de continuare a activitatii la DNA, dupa expirarea mandatului, Marius Iacob nu are de gand sa ramana in parchetul anticoruptie. Pe aceeasi ordine de zi a CSM, figureaza o alta cerere a aceluiasi Marius Iacob. De aceasta data, este vorba despre o cerere prin care Iacob solicita avizul CSM pentru a se transfera la PICCJ. Adica sa plece din DNA.

Marius Iacob ar putea pleca la PICCJ nu singur, ci impreuna cu alti trei colegi din DNA. Este vorba despre procurorii Vasile Ionita, George Daniel Cojocaru si Iulian Pancescu, acesta din urma fiind cel care a semnat rechizitoriul in odiosul dosar fabricat impotriva pensionarei Mariana Rarinca, trimisa in judecata la plangerea partenerei de nadejde a DNA Livia Stanciu.

Comentarii

# livia date 15 April 2019 19:19 +8

Dar sunteti siguri ca werner stie sa scrie, sau macar sa se semneze? Poate ca nu stie si de aceea intarzie atat. Sau scrisul este la fel de lent precum gandirea si vorbirea? De ce o fi vrut el sa fie presedinre? Confort avea si la Sibiu.....

# Pintea date 15 April 2019 19:24 +6

Johannis face numai ce ii convine, ce mai tura-vura? Il impiedică cineva? NU!Vreo lege? NU!Constitutia?NU! PSD? Oh, nu! Va dati seama ca ăsta isi mentine oameni in functie cheie, care sa ii asigure securitatea pentru abuzurile comise cat si pentru un nou mandat? Va fi crunt ca retardatul asta sa ne mai manance inca 5 ani din viata! Chiar nu santem in stare sa ii dam un sut in fund?

# Valter Cojman date 15 April 2019 21:12 +5

Nazistul mentine tortionari comunisti in functie... In felul asta are niste slugi motivate ca sa fabrice dosare celor care il deranjeaza pe nazist.

# Atat timp cat ravasitoarea Georgeta risca beciul ... date 15 April 2019 21:41 +2

Palton-Voda se screme , aparent, din rasputeri sa o salveze . Sa vedem cum se termina povestea cu busnitarii de case /traficatii de copii . :-* Nu stiu ce mai cauta Maior , tradatorul de tara , ca ambasador la Uasinton ! Ar trebui sa ife arestat prventiv 30 de zile ca si Coldache , caci ei au sters documente oficiale , posibil secrete. Lazar si Covesi inchisi pentru inalta tradare ! :eek:

# imun/teanu date 16 April 2019 08:38 0

Si pentru facut treburile murdare trebuie cineva. Dl. Iohanis mai are inca multe de terminat. Iar Marius este o scula potrivita perfect. Si la sters urmele. Sau n-o fi bine ascunsa Elodia?

# Miki Popescu date 16 April 2019 14:43 0

Consider ca ne incadram cu brio la categoria ,,state esuate".

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii