WERNER TACE CA MUTU' – Presedintele Klaus Iohannis continua sa fie fara reactie in scandalul “Citu, la puscarie in SUA”. PSD il someaza: “Sa confirme sau sa infirme daca a avut cunostinta de condamnarea penala a lui Florin Citu in momentul in care l-a desemnat pentru functia de prim-ministru... Daca a stiut, sa explice de ce a incalcat principiul asumat personal de a nu desemna in functia de premier o persoana condamnata penal, 'indiferent de la cine vine propunerea'”

Scris de: L.J.

13.08.2021 16:05
Vizualizari: 4031

S-au implinit trei zile de la izbucnirea scandalului privind arestarea si condamnarea premierului Florin Citu in SUA, insa presedintele Romaniei Klaus Werner Iohannis (foto) continua sa taca asurzitor. Iohannis nu a avut pana in prezent nicio reactie, desi opinia publica asteapta de la el sa anunte daca sustine in continuare pentru functia de premier un “penal”, termen pe care chiar el l-a folosit de-a lungul timpului cu mare satisfactie la adresa persoanelor cu dosare penale sau condamnate.


 

In acest sens, PSD ii solicita presedintelui Iohannis sa precizeze daca a avut cunostinta despre episodul din trecutul lui Florin Citu in momentul in care l-a instalat in fruntea Guvernului Romaniei. Daca a stiut, precizeaza PSD intr-un comunicat de presa de vineri, 13 august 2021, atunci Iohannis are obligatia sa explice de ce si-a incalcat principiul cu care se impauna conform caruia nu va desemna niciodata ca prim-ministru o persoana condamnata penal. Iar daca nu a stiut, atunci Klaus Iohannis trebuie sa anunte pe cine va trage la raspundere pentru aceasta bresa majora de securitate nationala, care a permis ca o persoana cu o astfel de vulnerabilitate majora sa ajunga la conducerea Executivului.


Iata comunicatul PSD:


“Iohannis sa spuna daca a stiut sau nu de condamnarea penala a lui Citu

PSD solicita presedintelui Klaus Iohannis sa confirme sau sa infirme daca a avut cunostinta de condamnarea penala a lui Florin Vasile Citu in momentul in care l-a desemnat pentru functia de prim-ministru al Romaniei. Aceasta clarificare in fata opiniei publice este absolut necesara avand in vedere ca presedintele Klaus Iohannis a girat personal desemnarea lui Florin Citu in functia de premier, in pofida faptului ca partidul care l-a propus a pierdut alegerile de anul trecut.

Daca a stiut de aceasta condamnare penala a lui Florin Citu, atunci presedintele Iohannis are obligatia sa explice opiniei publice de ce a incalcat principiul asumat personal de a nu desemna in functia de premier o persoana condamnata penal, 'indiferent de la cine vine propunerea'.

Daca, dimpotriva, nu a avut cunostinta de condamnarea penala a lui Citu in momentul desemnarii, atunci este obligatoriu ca presedintele sa anunte public pe cine va trage la raspundere pentru aceasta bresa majora de securitate nationala, care a permis ca o persoana cu o astfel de vulnerabilitate majora sa ajunga in fruntea Guvernului Romaniei.

Referitor la propaganda sustinatorilor lui Citu care incearca din rasputeri sa insinueze ca ar fi fost doar o simpla amenda de circulatie, PSD subliniaza ca faptele pentru care a fost incarcerat Florin Citu sunt infractiuni care sunt sanctionate penal inclusiv de legislatia romaneasca. Caracterul penal al sanctiunii decurge chiar din pedeapsa cu inchisoarea pe care a primit-o actualul premier al Romaniei”.

Comentarii

# Omul de pe stradă date 13 August 2021 17:04 +89

KWI tace pentru că încă nu a găsit o soluție convenabilă lui. Este posibil să fi fost luat prin surprindere de apariția acestui scandal, neștiind de problemele lui Câțu, dar la fel de bine este posibil să fi știut, dar să fi fost "asigurat" că nimic nu va transpira!

# popaSapca date 13 August 2021 17:14 +68

indiferent de la cine vine propunerea'. hahaha! Propunerea a venit de la americani? Cum, simplu . Au lansat pe piata ... gen. Ciuca - el avrut sa aduca oameni de la armata( si chier a adus cat a fost interimar) ,pn(d)listii au facit pe ei de frica ,cand au vazut ca vor piede " ciolanul" si atunci cu orice propunere venea StrambuJoha, o acceptau fara sa zica ppssss. Era vorba si de Turcana ? Totusi nu inteleg ,cum unul care nu trece examenul de treapta ll, nu intra la ASE ( are o scuza Catu -Chiparos, in perioada aia examenele laASE erau Examene, ca si la medicina si drept , nu ca acum) . Pai va dati seama ca alti ,de pe vremea lui care au absolvit Ase-ul, ar tre bui sa fie Ue, Onu , Oms... nu in Romanica. Catule tu erai bun pe vremea lui Base , ce sprituri mai trageati impreuna, numai ca lui ii plac si femeile tie chiar nu stiu la la 48 de ani esti DUBIOS RAU FRATE!

# escu date 13 August 2021 17:35 +263

Ciolannis se lasă greu impresionat de cazul Cîțu. Nu va face demersurile necesare pentru demisie. Pariez, spre hazul tuturor, ca în cazul Grindeanu, că Cîțu se va baricada cu madam Gorghiu și al său consort, Isar, în clădirea Guvernului?

# Gica contra sistemului date 13 August 2021 18:25 +152

Scandalul Citu e mai profund decât pare. Citu ca persoana nu contează, retardați ca el se găsesc destui in România. El este doar instrumentul prin care se da șah la Ciolanis și la capii serviciilor secrete. De fapt este semnalul ca a început jihadul între securiști. Doamne ajuta, poate asa scapa Tara de ei. Demersurile PSD nu fac decât să-mi susțină constatarea referitoare la mulțimea retardaților din Ro. Este clar ca Ciolanis nu a fost informat, pentru ca nu ar fi riscat, avea destule marioneta ca opțiune la desemnarea premierului. Asa ca acum ce vrea conducerea cretină a PSD ului sa facă Ciolanis? sa demită șefii serviciior secrete, adică pe aia care l-au pus și l-au ținut în brate ca Presedinte al Ro? Inițiativa PSD arata nivelul intelectual al lui Ciolacu, adică pe undeva pe lângă Citu sau poate chiar mai jos. Bine ai mai ajuns condusa Românie! Aici te-au adus serviciile tale de informații.

# Dedu date 13 August 2021 18:51 +44

E bun de suspendant,dar PSD s-a. autodizolvat!

# DODI date 13 August 2021 19:35 +19

Încă nu v-ați convins că mutul de la Cotroceni nu... vorbește decât cu aprobare de la SRI? În mulții ani decât alogenul ocupă nemeritat tronul țării nu a făcut nici o faptă bună pentru țara noastră, dar s-a chinuit din răsputeri să facă totul pentru a ne duce în derizoriu.

# Tot eu date 13 August 2021 20:10 +17

N-a stiu ! Uitati-va la el .... vi se pare ca stie ceva, orice ?! :-) Nu va mai amintiti ca l-au pus presedinte si lel era la tenis ... Asa presedinte , asa premier !

# Sa si-l ia pe Boc prim-ministru ! date 13 August 2021 20:26 +11

Boc e mop , se stie , Petrov l-a utilizat chiar si cand nu avea hartie igienica... Pana una-alta insa , demisia drogalau-alcolic !!! Roakere , poporul nu te mai vrea !

# Neanae date 13 August 2021 21:09 +20

Dom-le, ce putem pretinde? Ca un parvenit hoț de case, in datorie cu Statul (pe care îl conduce … in prăpastie!) sa întindă deștu’ arătător contra unui “coleg”? Are și el o deontologie, ce naiba. Nu e cazul sa ne așteptam la luări de poziții. In alta ordine de idei, este ușor de presupus ca studiile și viața de boem a lui Cuțu a fost plătită de cine astăzi se aștepta la niște răsplăți. Una din doua, Cuțu ori n-a răspuns așteptărilor și sa zică mersi ca iese din scena zdravăn (ciudat ca merge de fel pe jos …?!?), ori Cineva plânge ca a răbufnit buba și s-a Consumat șantajul. In concluzie s-a stricat jucăria. Iohanus e in dilema. O fi, ori n-o fi … ce? Păi NIMIC!

# Lita date 13 August 2021 23:30 +2

Diana presedinte!

# Werner tace ca porcu` in papusoi ! date 13 August 2021 23:39 +21

Hai dihore , explica-ne situatiunea cu penalul-prim-ministru !? :-* Deindata ! :-)

# santinela date 14 August 2021 07:48 +41

Nici cit o ceapa degerata nu da Cucul Cotrocenist pe parerile romanilor,pe principiile expuse chiar de el,exact asa cum a aratat respect pentru o opera de arta cunoscuta in toata lumea punindu-si augustul dos peste. Va iesi alaturi de Citu la mare, de ziua Marinei Militare, fara jena,fara rusine,fara caracter,asa cum ii sta bine functiei pe care o are !

# JOS DNA date 16 August 2021 11:05 +3

:-x :lol: :eek: MUTU' A OBOSIT, TREBUIE SA PONEGREASCA OPERELE MARILOR ROMANI!!! Ce ar insemna sa-l pui pe TROGLODIT SA CINTE:Supercalifragelistic ? I se termina mandatul si el tot ar bilbii!!! HALAL PRESEDINTE, O PROGENITURA JALNIK!!! :zzz

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii