ZBATERILE CLOTILDEI – Primarita Clotilde Armand a obtinut din partea Consiliului Local al Sectorului 1 mandat pentru a forta rezilirea contractului cu Romprest. Armand joaca periculos: va plati din propriul buzunar daunele catre Romprest. Anterior, Armand se poticnise in instanta de refuzul judecatorilor de a-i judeca actiunile contra Romprest pe motiv de "lipsa calitatii procesuale active". Armand a cerut acces nelimitat la contabilitatea companiei, insa TMB a flituit-o

Scris de: Elena DUMITRACHE

27.07.2021 17:06
Vizualizari: 4673

Am mai auzit ca fiecare parte sa aiba o varianta proprie a povestii, insa cum Dumnezeului s-a ajuns in anul 2021 ca adevarul juridic, pronuntat printr-o hotarare judecatoreasca, sa fie interpretat dupa bunul plac, pentru castigarea unui razboi? Asta se intampla la Primaria Sectorului 1, unde primarita Clotilde Armand intelege sa citeasca o hotarare judecatoreasca dupa cheful sau, contrar dispozitiilor instantei. Basca, atunci cand vede ca nu ies lucrurile asa cum si-a dorit, acuza consilierii locali de la Sectorul 1 ca poarta vina gunoiului de pe strazi, pentru ca nu o mandateaza sa rupa contractul cu Romprest, compania de salubritate care, pana sa vina Armand la primarie, colecta gunoiul din Sectorul 1: "Imputerniciti sau nu primarul sa rezilieze contractul cu Romprest!? Imputerniciti sau nu primarul sa rezilieze contractul cu Romprest? Imputerniciti sau nu primarul sa rezilieze contractul cu Romprest!? Ati inteles intrebarea?"


 

Intrebarea de mai sus a fost adresata obsesiv de Clotilde Armand in sedinta convocata "de indata" in 26 iulie 2021, pentru ziua de 27 iulie 2021, a Consiliului Local al Sectorului 1, care avea ca obiect rezilierea Contractului incheiat cu Romprest Service SA de delegare a gestiunii prestarii servicii de salubritate pe raza administrativa a Sectorului 1 Bucuresti nr. J077/S/30.06.2008 (vezi facsimil).In sedinta respectiva nu s-a discutat insa, asa cum si-ar fi dorit Clotilde Armand, doar despre rezilierea contractului cu Romprest Service SA, sau mai precis mandatarea de catre Consiliul Local a primaritei Clotilde Armand pentru depunerea diligentelor in vederea rezilierii contractului cu Romprest Service SA de catre aceasta, ci si despre noul contract incheiat de Clotilde Armand cu firma de salubritate Brai-Cata inaintea declararii starii de alerta in Sectorul 1 (din pricina gunoaielor).

Mai exact, la indreptarea obsesiva: "Imputerniciti sau nu primarul sa rezilieze contractul cu Romprest!?", consilierii PNL si USR au intrebat la randul lor: "Prezentati sau nu contractul cu noua firma de salubritate? Prezentati sau nu contractul cu noua firma de salubritate? Prezentati sau nu contractul cu noua firma de salubritate?"


Clotilde Armand vede victorii acolo unde a pierdut


La acest circ s-a ajuns dupa ce, in urma cu o zi, primarita Armand a iesit triumfatoare sa anunte pe Facebook ca instanta i-a dat dreptate si ca "primarul trebuie imputernicit de Consiliul Local al Sectorului 1 pentru a putea rezilia contractul cu Romprest in Justitie". Aceasta sustinere s-a bazat pe faptul ca in dosarul nr. 12115/3/2021, Tribunalul Bucuresti a constatat "lipsa calitatii procesuale active a Primarului Sectorului 1". Numai ca dosarul nu viza rezilierea contractului cu Romprest Service SA, astfel cum ar reiesi din postarea acesteia, ci avea un cu totul alt obiect.Mai exact, cauza privea obligarea companiei Romprest Service SA la comunicarea tuturor documentelor si informatiilor necesare pentru verificarea nivelului cheltuielilor nete, necesare pentru prestarea serviciului, aferente perioadei iulie 2008-prezent 2021. Pe scurt, Clotilde Armand cerere instantei ca Romprest Service SA sa ii ofere acces la toate bazele de date din contabilitatea companiei de salubritate pentru anii 2008-2021, inclusiv balante lunare de verificare, bilanturi contabile, cu dovada inregistarii la autoritatea fiscala, situatiile financiare anuale si raportarile contabile anuale, impreuna cu opinia auditorului, registrul jurnal, registrul inventar, lista cu tranzactii intre afiliati si dosarele preturilor de transfer, lista cu subcontractorii si copii ale acordurilor de subcontractare incheiate cu acestia, lista anuala a salariatilor si copii dupa contractele individuale de munca, extrase de cont bancar, inscrisuri privind costurile de protectie a mediului, costurile de securitate si sanatate in munca, si orice alt inscris sau document contabil sau necontabil care atesta modul de alocare a cheltuielilor in tarifele practicate de Compania Romprest Service SA.


Cererea formulata de Clotilde Armand in instanta a fost motivata de "o serie de informatii care ne-au indrituit sa apreciem ca tarifele practicate de parata sunt nejustificate in raport cu cheltuielile avansate de aceasta pentru prestarea serviciului public de salubrizare". Fata de aceasta cerere inclusiv consilierii locali au criticat intinderea actiunii, subliniind ca Armand nu putea cere acces asupra contabilitatii, ci avea drept de control doar asupra fundamentarii tarifelor, conform contractului.

Astfel cum era de asteptat, instanta a respins cererea formulata de Clotilde Armand, s-a judecat fondul, iar Tribunalul a anulat cererea Clotildei Armand, constatand ca primarita a chemat in judecata Romprest inainte de obtinerea avizului Consiliului Local Sector 1.


Romprest Service SA: "Sentinta este, evident, favorabila Companiei"


Preciziari fata de solutia pronuntata de Tribunalul Bucuresti au adus si reprezentatii companiei Romprest Service SA, care au punctat faptul ca "prin aceasta pronuntare nu a fost obtinut in instanta dreptul de control cerut, care face obiectul chemarii in judecata inaintate de catre reclamanti", iar sentinta "este, evident, favorabila Compania Romprest Service SA."

Iata comunicatul companiei Romprest Service SA:

Iata minuta in dosarul nr. 12115/3/2021 avand ca obiect "executare act administrativ" :

"Admite exceptia lipsei calitatii Primarului Sectorului 1de reprezentant al Consiliului Sectorului 1. Anuleaza cererea de chemare in judecata formulata in numele Consiliul local Sector 1 pentru lipsa calitatii de reprezentant. Admite exceptia lipsei calitatii procesuale active a reclamantilor Sectorul 1 al Municipiului Bucuresti si Primarul Sectorului 1. Respinge actiunea formulata de reclamantii Sectorul 1 al Municipiului Bucuresti si Primarul Sectorului 1 pentru lipsa calitatii procesuale active. Cu apel in termen de 10 zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Tribunalul Bucuresti – Sectia a VI-a Civila. Pronuntata astazi, 23.07.2021, prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei.

Document: Hotarare 2024/2021 23.07.2021"


Clotilde Armand: "
Am cerut in aceasta sedinta a Consiliului Local sa fiu eu mandatata pantru a cere rezilierea contractului in justitie"


Ulterior acestui moment, marti dimineata, 27 iulie 2021, inaintea inceperii sedintei de Consiliul Local al Sectorului 1, convocate "de indata" de Armand, primarita a declarat in fata institutiei ca are nevoie de acest mandat din partea CL Sector 1 pentru ruperea contractului cu Romprest Service SA:

"Dupa multe luni, dupa multe sesizarii, comisii, negocieri, medieri tot avem o problema majora cu gunoiul in Sectorul 1. Am cerut in aceasta sedinta a Consiliului Local sa fiu eu mandatata pantru a cere rezilierea contractului in justitie. Am cerut sa fiu eu mandatata pentru a cere cele 50 milioane euro pe care firma le datoreaza Primariei Sectorului 1. Aceasta sedinta desi a fost convocata vineri, consilierii nu s-au prezentat. Am dovedit ca fara acea mandatara nu pot sa ma duc in instanta. Tribunalul a spus expres ca trebuie expres aceasta mandatare pentu recuperea daunelor si rezilierea contractelor. Am nevoie de aceasta mandatare, este important ca consilierii sa fie constienti ca fara participarea lor nu vom rezolva problema gunoiului. Fara votul consilierilor nu vom putea sa cerem banii inapoi, cei 50 mil euro, 243 mil lei, rezilierea contractulul. Inseamna pur si simplu ca le place situatia asta. Fac un apel la toti consilieri sa se arate responsabili si sa spuna nu gunoiului.

Cu Romprest, nu am nimic cu firma asta, vreau doar sa avem un serviciu public de calitate, sa platim un pret corect. La ora asta avem cel mai scump serviciu de salubritate din Romania. Am negociat, am facut nenumarate comisii. Asta facem din noiembrie".


Intrebata daca au existat negocieri intre Primaria Sectorului 1 si compania Romprest Service SA, Clotilde Armand a raspuns, fara sa stea pe ganduri, ca da. In cadrul mai multor intalniri!

"Sunt comisii, Romprest au fost la primarie de nu stiu cate ori, au fost prezenti non stop in cadrul primariei. Nu asta e problema. Problema e ca ne ducem in justitie si eu trebuie sa am mandat, daca nu am mandatare, tribunalul nu accepta. Daca Consiliul Local nu va vota, el va trebui sa isi asume si colapsul serviciului public, si aceste despaguriri. In loc sa adune semnaturi pentru demiterea mea, mai bine sa adune bani. Lor, PSD-ului, se datoreaza datoriile acumulate", a afirmat Armand.


Consiliul Local Sector 1 o scoate buna de plata pe Clotilde Armand


Sedinta Consiliului Local Sector 1 s-a incheiat dupa mai bine de 4 ore, dupa mai multe amanari si iesiri din sala, consilierii votand, in cele din urma, cererea formulata de Clotilde Armand. Victoria primaritei Armand a fost, de asemenea, notata pe Facebook. Exista totusi o nuanta extrem de importanta: Consiliul Local Sector 1 a votat un amendament potrivit caruia in cazul in care Primaria va fi obligata la plata unor daune catre Romprest Service SA ca urmare a actiunii Clotildei Armand de reziliere a contractului, acestea sa fie suportate chiar de catre Clotilde Armand.Comentarii

# Jean date 29 July 2021 23:25 0

Clotilde vrei sa-ti zic in limba materna : gaina noatra in curtea voastra ? :-) De ce nu te duci matale in Francia sa administrezi camile si marmotele-puietoare de pe ajutorul social , stiu alea de sloboaza terorei .

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii