20 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ZDREANTA L-A ARS PE BLEJNAR – Judecatoarele Mihalea Nita si Cristina Craiu de la Curtea de Apel Bucuresti l-au condamnat pe fostul sef al ANAF Sorin Blejnar la 5 ani inchisoare cu executare pentru trafic de influenta, intr-un dosar facut de celebrul procuror Mircea Negulescu. La fond, Blejnar primise cu 1 an de puscarie mai mult. In urma cu doar trei saptamani, Blejnar sarbatoarea victoria impotriva DNA in dosarul “Motorina” (Minuta)

Scris de: George TARATA | pdf | print

7 May 2019 14:43
Vizualizari: 5141

Trei saptamani a durat fericirea fostului presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala Sorin Blejnar (foto 1), dupa spectaculoasa achitare definitiva dispusa de ICCJ in dosarul “Motorina” in care DNA il acuza de complicitate la evaziune fiscala si sprijinirea unui grup infractional organizat. Asta intrucat Sorin Blejnar va ajunge la inchisoare, insa intr-un alt dosar instrumentat de DNA. Culmea, unul facut din informatiile pe care le detinem de celebrul Mircea Negulescu (foto 2), zis “Zdreanta”, zis “Portocala”, pe vremea in care acesta activa la DNA Ploiesti, intre timp exclus din magistratura.


Curtea de Apel Bucuresti a anuntat marti, 7 mai 2019, decizia definitiva in dosarul in care DNA Ploiesti l-a trimis in judecata pe Blejnar, in decembrie 2016, pentru trafic de influenta. Judecatoarele Mihaela Nita si Cristina Craiu de la CAB au dispus condamnarea lui Sorin Blejnar la 5 ani inchisoare cu executare. La fond, in octombrie 2018, Tribunalul Bucuresti hotarase condamnarea lui Sorin Blejnar la 6 ani inchisoare cu executare, deci cu 1 an mai mare decat cea de la Curtea de Apel Bucuresti.

Iata minuta Curtii de Apel Bucuresti:

“In temeiul art.421 pct.2 lit.a Cod procedura penala admite apelul declarat de inculpatul Blejnar Sorin impotriva sentintei penale nr.2163 din data de 18.10.2018 pronuntata de Tribunalul Bucuresti, Sectia I Penala in dosarul nr.45798/3/2016. Desfiinteaza, in parte, sentinta penala atacata si rejudecand, in fond: Reduce pedeapsa principala aplicata inculpatului Blejnar Sorin pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta, prevazuta de art.291 alin.1 Cod penal raportat la art.7 lit.a din Legea nr.78/2000 si art.5 Cod penal de la 6 ani inchisoare la 5 ani inchisoare. Reduce durata pedepsei complementare aplicata inculpatului de la 4 ani la 3 ani. Mentine celelalte dispozitii. In temeiul art.399 alin.1 Cod procedura penala revoca masura preventiva a controlului judiciar luata fata de inculpat.

In temeiul art.421 pct.1 lit.b Cod procedura penala respinge, ca nefondat, apelul declarat de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie-Directia Nationala Anticoruptie impotriva aceleiasi sentinte penale. In temeiul art.275 alin.3 Cod procedura penala cheltuielile judiciare avansate de stat raman in sarcina statului. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica din data de 7 mai 2019”.

Iata minuta Tribunalului Bucuresti:

“Solutia pe scurt: In baza art. 291 alin(1) C.pen. raportat la art. 7 lit. a din Legea nr. 78/2000 ?i art. 5 C.pen., condamna pe inculpatul BLEJNAR SORIN, la o pedeapsa de 6 ani inchisoare, pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta, in baza art. 67 alin(1) C.pen., aplica inculpatului pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor prevazute de art. 66 lit a, b, g - dreptul de ocupa functia de care s-a folosit pentru savarsirea infractiunii, aceea de functionar public si k C.pen. pe o perioada de 4 ani dupa executarea pedepsei principale. In baza art. 65 alin(1) C.pen. aplica inculpatului pedeapsa accesorie interzicerii drepturilor prevazute de art 66 lit a, b, g - dreptul de ocupa funcţia de care s-a folosit pentru savarsirea infractiunii, aceea de functionar public si k C.pen. In baza art. 72 alin(1) C.pen., deduce din pedeapsa aplicata durata retinerii si arestarii preventive, de la 07.11.2016 pana la data de 27.04.2017. In baza art. 399 alin. (10) C.proc.pen. mentine masura controlului judiciar luata fata de inculpat. In baza art. 291 alin. (2) C.pen. confisca de la inculpatul Blejnar Sorin suma de 12.513.894 lei. In baza art. 330 C.proc.pen., mentine sechestrul asigurator, asa cum a fost dispus prin Ordonanta nr. 246/P/2016 din 12.12.2016 a Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Ploiesti, asupra bunurilor imobile apartinand inculpatului Blejnar Sorin, pana la concurenta sumei de 12.513.894 lei. In baza art. 274 alin(1) C.proc.pen., obliga pe inculpat la plata sumei de 7500 lei, cheltuieli judiciare, avansate de stat. Cu drept de apel, in 10 zile de la comunicare”.

Prezentam comunicatul DNA din decembrie 2016 privind trimiterea in judecata a lui Sorin Blejnar:

„In cauza mediatizata prin comunicatului nr. 1346/VIII/3 din 7 noiembrie 2016, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Ploiesti au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a inculpatului

BLEJNAR SORIN, la data faptei presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (A.N.A.F.) cu rang de secretar de stat, cu privire la savarsirea infractiunii de trafic de influenta.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In cursul anului 2011, in contextul initierii unor proceduri de achizitii publice la nivelul A.N.A.F., inculpatul Blejnar Sorin, in calitatea mai sus mentionata, a acceptat din partea unui om de afaceri promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte ce urmau a fi incheiate la nivelul institutiei publice respective.

Banii respectivi urmau sa-i fie remisi inculpatului in schimbul exercitarii influentei sale asupra unui subaltern, pentru ca acesta sa gestioneze procedurile de atribuire a contractelor respective astfel incat aceste contracte sa fie obtinute de firma omului de afaceri.

In aceste circumstante, in perioada noiembrie 2011 – ianuarie 2012, inculpatul Blejnar Sorin si celalalt functionar implicat in acest demers au primit suma totala de 13.172.520 lei, prin intermediul unei firme cu comportament tip 'fantoma' controlate de acestia cu care societatea omului de afaceri a incheiat mai multe contracte fictive.

Din aceasta suma de bani, inculpatului Blejnar Sorin i-a revenit efectiv suma de 12.513.894 lei.

In cauza, procurorii au dispus masura asiguratorie a sechestrului asupra mai multor bunuri imobile ce apartin inculpatului Blejnar Sorin.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucuresti, cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza.

Fata de o alta persoana, functionar A.N.A.F. cauza a fost disjunsa.

In cauza, procurorii anticoruptie au beneficiat de sprijinul ofiterilor de politie din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane si din cadrul Directiei de Operatiuni Speciale.

Inculpatul Blejnar Sorin a mai fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie pentru complicitate la evaziune fiscala si constituirea unui grup infractional organizat (in forma sprijinirii), vezi comunicatul nr. 1942/VIII/3 din 03 iulie 2014.

Facem precizarea ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

Foto 1: Agerpres

Comentarii

# DODI date 7 May 2019 15:01 +8

Chiar dacă acest succes i se atribuie lui zdreanță să nu uităm că ”Sorine” (pe care hăhăilă a declarat că nu-l cunoaște dar i se adresa cu diminutiv!!!!) a contribuit financiar din plin la campaniile PDL și ale lui bășe. Curios lucru toți cei care au făcut aceste servicii PDL și lui hăhăilă ar trebui să termine cursa cu obstacole la Rahova sau Jilava. Excepție fac doar câțiva pedeliști care au știut să se retragă la timp și să-și valorifice milioanele de euroi furați (vezi berceanu, Olteanu, Boc, etc). Bineînțeles că DNA nu a avut voie să se aplece asupra fărădelegilor acestora sau, când a făcut-o, dosarele acestora (videanu, blaga, etc,) nu au rezistat nici la o simplă briză judecătorească nicidecum la o furtună în regulă. Iar acum prin trecerea lor prin ”justiție” sunt alibiți, curați și... cinstiți.

# Faracatuse date 7 May 2019 15:06 -2

Bine Giani!!! Pat ud îți doresc și multă dragoste! Sau poate dai și tu niște irefutabile, sa meargă și păpușarul unde i e locul. In rest numai de bine!

# Av. Nicolae Trăistaru date 7 May 2019 21:32 -2

Se impune ca NCPP să fie urgent modificat și reintrodus RECURSUL, ca în astfel de cauze dosarul să fie judecat definitiv la ÎCCJ. Înalta Curte poate uniformiza practica jdiciară și, orice s-ar spune, există multe soluții corecte. Actualul recurs în casație este formal. Procedura actuală (fond- Judecătorie/Tribunal și apel-Curte de Apel) este o loterie pentru mulți OAMENI NEVINOVAȚI. NOILE CODURI (civil, penal, pr. civi. și pr. pen.) SUNT UN DEZASTRU. S-au încasat banii de către unii semnatari (autorii reali sunt câțiva profesori) după modelul practicat la studiile de fezabilitate ale imaginarelor autostrăzi. P.S. Dincolo de nume, rămâne un mare semn de întrebare: în speță similară a fost ACHITAT ÎN APEL de către ÎCCJ; nu de o curte de apel, oricare ar fi. Personal, am încredere în soluția dată de Înalta Curte. Poate fi validat un rechizitoriu întocmit de inculpați? Funcțiile judiciare fiind separate, judecătorul nu se poate substitui procurorului... Art.6 CEDO a fost încălcat.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.04.2024 – Prima victorie in instanta obtinuta de vanatorul de pedofili

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva