ZDREANTA, LIBER CA PASAREA CERULUI – Judecatoarele ICCJ Lucia Tatiana Rog si Lavinia Valeria Lefterache i-au revocat definitiv controlul judiciar fostului procuror DNA Mircea Negulescu in dosarul in care este acuzat ca a vrut sa-i paradeasca pe Victor Ponta si Sebastian Ghita. La fond, judecatorul Stefan Pistol ii mentinuse controlul judiciar, intr-o forma usor modificata fata de cea din ordonanta SIIJ (Minuta)

Scris de: Valentin BUSUIOC

05.01.2021 15:33
Vizualizari: 5617

Fostul procuror Mircea Negulescu – poreclit „Portocala” si „Zdreanta” (foto) – este de acum liber sa zburde pe campii, dupa ce judecatoarele Lucia Tatiana Rog si Lavinia Valeria Lefterache de la Inalta Curte de Casatie si Justitie i-au revocat marti, 5 ianuarie 2021, ultima masura preventiva care il apasa.Ne referim la controlul judiciar din dosarul in care Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ) l-a trimis in judecata pe Negulescu pentru felul in care acesta a incercat sa-i paradeasca pe ex-premierul Victor Ponta si pe fostul deputat Sebastian Ghita, in cauza „Tony Blair”.


Iata minuta incheierii din dosarul nr. 3425/1/2020/a1.1.1:


Admite contestatia formulata de inculpatul Negulescu Mircea impotriva incheierii din data de 29 decembrie 2020 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie - Sectia Penala, pronuntata in dosarul nr. 3425/1/2020/a1.1.

Desfiinteaza in totalitate incheierea atacata si, rejudecand: Revoca masura preventiva a controlului judiciar dispusa fata de inculpatul Negulescu Mircea prin incheierea nr.26/C din 13 august 2020 pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia penala, in dosarul nr. 2107/1/2020.

Cheltuielile judiciare raman in sarcina statului. Onorariul cuvenit aparatorului desemnat din oficiu, in suma de 313 lei, ramane in sarcina statului. Definitiva. Pronuntata in sedinta din camera de consiliu, astazi, 5 ianuarie 2021”.


In prima instanta, la 29 decembrie 2020, judecatorul ICCJ Stefan Pistol mentinuse controlul judiciar impotriva lui „Portocala”, modificandu-l partial fata de forma dispusa de catre SIIJ, prin ordonanta. Mentionam ca pe site-ul SCJ figureaza doar dosare in care „Zdreanta” a scapat de masurile preventive – ceea ce ne face sa deducem ca acum el se afla in libertate totala.


Redam minuta incheierii din cauza nr. 3425/1/2020/a1.1:


In temeiul art. 348 alin. (2) Cod procedura penala raportat la art. 207 alin. (2) si alin. (4) Cod procedura penala, mentine masura preventiva a controlului judiciar luata fata de inculpatul Negulescu Mircea si prelungita prin Ordonanta nr. 1295/P/2020 din data de 9 decembrie 2020 a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie, pe o perioada de 60 de zile.

Modifica, in parte, din oficiu, continutul masurii preventive a controlului judiciar luata fata de inculpat numai cu privire la obligatiile de la litera a), in sensul ca acestea vor avea urmatorul continut: a) inculpatul sa se prezinte la judecatorul de camera preliminara sau la instanta de judecata, de cate ori este chemat; b) inculpatul sa informeze de indata judecatorul de camera preliminara sau instanta de judecata cu privire la schimbarea locuintei.

Mentine celelalte obligatii ale ordonantei [lit. b, lit.c si lit. e], precum si organul de supraveghere desemnat privind respectarea obligatiilor de catre inculpat, pe durata controlului judiciar (Inspectoratul de Politie Judetean Prahova – Biroul de supravegheri judiciare, pct. 4 din ordonanta).

In baza dispozitiilor art.215 alin. (3) Cod procedura penala atrage atentia inculpatului Negulescu Mircea ca, in caz de incalcare cu rea-credinta a obligatiilor stabilite in sarcina acestuia, masura controlului judiciar poate fi inlocuita cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive. Dispune efectuarea cuvenitelor comunicari, conform prevederilor art.215 alin. (5) Cod procedura penala. Cheltuielile judiciare raman in sarcina statului. Onorariul aparatorului desemnat din oficiu pentru inculpat, in suma de 313 lei, ramane in sarcina statului si se plateste din fondul Ministerului Justitiei. Cu drept de contestatie in termen de 48 de ore de la comunicare. Pronuntata in camera de consiliu, astazi, 29 decembrie 2020”.


Amintim ca in aceasta cauza SIIJ l-a retinut pe „Portocala” la 15 iulie 2020, obtinandu-i arestul preventiv pentru 30 de zile, sub acuzatiile de:

- constituire de grup infractional organizat;

- cercetare abuziva;

- represiune nedreapta;

- instigare la represiune nedreapta in modalitatea participatiei improprii;

- influentarea declaratiilor;

- inducerea in eroare a organelor judiciare in forma instigarii si in modalitatea participatiei improprii;

- fals intelectual;

- abuz in serviciu (click aici pentru a citi referatul SIIJ cu propunerea de arestare).

Comentarii

# DODI date 5 January 2021 15:55 +11

Încet, încet, cu ciolaniSS în frunte, hoții, șmenarii, ciorditorii și magistrații - prietenii lor - vor zburda singuri prin... Înalta Curte!

# M date 5 January 2021 16:59 +4

Din gasca de securisti terminatori incepand cu proc din Oradea terminand cu zdreanta, Onea ,Kovesi si Coldea Maior este vreunu arestat? Astia sunt supermen, care au distru vieti,destine,cariere,familii. Astia trebuiau tras in teapa sau condamnati pe viata

# Lorenzo de Medici date 5 January 2021 17:54 +9

Și când te gândești că, nu demult, cele două ”supreme” erau văzute ca niște lumini ale secției penale a ÎCCJ, speranța celor care încă, în naivitatea lor, mai credeau că justiția se face în sala de judecată. S-a mai spulberat azi un mit, căci atât au fost și sunt cele 2. Numai un mit, o poveste de adormit copii și nimic mai mult, menit/ă să ascundă realitatea crudă și cruntă că la ÎCCJ nimic nu e lăsat la voia întâmplări, că nimeni nu trebuie să-și facă speranțe dacă ajunge acolo. Acolo e numai calcul și gândire rece, coaptă în laboratorul justiției bi, tri sau câte-or fi ”nomiste”. Pentru că dacă arestezi la grămadă medici, profesori, judecători, procurori, primari, paralamnetari, miniștri ș.a., cum a făcut-o în trecut ”Înalta”, în circumstanțe care nu justificau prin nimic o asemenea măsură, dar nu găsești niciun temei ca să-l ”legi de gard” pe acest individ ”sulfuros”, înseamnă că numai justiție nu se numește ceea ce faci.”Cocină” s-ar potrivi mai bine.”Înalta Cocina”. Onor !

# X date 5 January 2021 18:25 +3

Hai ca puteți mai mult. Trimiteți dosarul la parchet sa_l claseze!?! Vai de capul ei de Înaltă Curte, ce a fost și ce a ajuns! Se răsucește în mormânt dl. președinte Paul Florea.

# Sphinx. date 5 January 2021 22:05 +2

Daca ASTA este "justitia ICCJ din Romania , fata de un "ordinar procuror DNA" dovedit cu fapte si inregistrari , atunci ma ----pe ea !!. Mircea Negulescu va fi "simbolul" NEMERNICIEI juridice D.N.A de maine !. Tot inainte ICCJ .

# YES. date 5 January 2021 22:23 +1

Ce va mirati , ce comantati !! AICI este "mana" SERVICILOR care-l controleaza pe PORTOCALA si ICCJ ..Unde este azi # rezist !??. Au disparut $ si € -uroii. ???.Ce IDIOTI politici.

# santinela date 6 January 2021 08:07 +3

Acusica ii vom vedea pe Portocala si cele doua care au dat o astfel de solutie, in fata Snitelului Cotrocenist propusi si chiar premiati pentru mari servicii aduse patriei. Ce probe va mai trebuiesc, bai judecatori slugi, ca sa-l bagati inauntru pe Portocala si seful lui ? Luati un purcoi de bani si va este frica sa-l judecati,sa va pronuntati ?

# VIKY date 6 January 2021 09:13 +5

Botnita v-au pus, va mai lipseste lesa, dar nu la figurat, ci la propriu. Voi sunteti orbi, surzi si muti?. Ati ajuns mai rau decat animalele, ele sunt libere, iar voi incatusati. Voi nu vedeti ca va trateaza mai rau decat o turma de oi?. Va plangeti, dar nu scoateti o vorba, nu ridicati un deget. Ce asteptati, ce sperati, ce va adus in halul asta de amorteala cretina, de supunere totala, de renuntare la libertate si chiar la viata?. Voi chiar nu sunteti constienti de cea ce se intampla?. Nu cred ca au spalt creieri unei intregi populatii. Nu asteptati sa va salveze cineva, ca nici D-zeu nu va salveaza daca voi nu va salvati. Incalcarea pe fata a Constitutiei si a legilor tari, va va costa scump viata voastra si a generatiilor viitoare, care vor fi copiii si nepotii vostrii. Poate doar o incolonare cu fata la zid va mai poate trezi la realitate.

# Neamul lui Bicilis date 6 January 2021 10:54 0

Judecatoarele Lucia Tatiana Rog si Lavinia Valeria Lefterache, au fost magnetizate de sloganurile bolsevicului Stelian Ion si, in acord cu moile idei marxist-revolutionare ce absolva magistratii de toate faptele penale, l-au binecuvantat pe Portolache, sa fie liber. Jegul de la ICCJ!

# VIKY date 6 January 2021 16:29 +1

Cum sa retina mana dreapta a lui Kovesy?

# mitica date 7 January 2021 19:56 0

Fostul procuror Mircea Negulescu – poreclit „Portocala” si „Zdreanta” credeam ca a putrezit de mult in puscarie.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii