ZEITA SI-A TRAS JUDECATOARE – Actiunea prin care Laura Kovesi cere ICCJ printr-o contestatie privind durata procesului sa oblige SIIJ sa-i finalizeze dosarul in care este acuzata de luare de mita, abuz in serviciu si marturie mincinoasa va fi solutionata de judecatoarea Francisca Vasile. Coincidenta: Francisca Vasile este cea care a anulat controlul judiciar impus lui Kovesi chiar in dosarul care face obiectul contestatiei privind durata procesului. Abtinerea Franciscai Vasile a fost respinsa

Scris de: George TARATA

20.01.2021 13:46
Vizualizari: 5767

Judecatoarea care a ridicat controlul judiciar dispus fata de Laura Kovesi (foto 1), in dosarul in care fosta sefa DNA este acuzata de luare de mita, abuz in serviciu si marturie mincinoasa, va solutiona si contestatia privind durata procesului formulata de Kovesi, prin care aceasta solicita ICCJ sa oblige SIIJ sa-i finalizeze mai repede cauza. Este vorba despre judecatoarea ICCJ Francisca Vasile (foto 2).


 

La Inalta Curte a avut loc miercuri, 20 ianuarie 2021, un prim termen din dosarul ce are ca obiect contestatia privind durata procesului formulata de Laura Kovesi, prin care aceasta solicita instantei supreme sa dispuna un termen in care Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ) sa finalizeze dosarul in care este inculpata pentru luare de mita, abuz in serviciu si marturie mincinoasa in legatura cu aducerea in tara a ex-directorului Gelsor Nicolae Popa (click aici pentru a citi). Actiunea lui Kovesi a fost repartizata judecatoarei ICCJ Francisca Vasile, nimeni alta decat cea care in aprilie 2019 dispunea ridicarea controlului judiciar si a restrictiilor impuse fata de fosta sefa DNA chiar in dosarul de luare de mita, abuz in serviciu si marturie mincinoasa, dosar care face astazi obiectul contestatiei privind durata procesului (click aici pentru a citi).


De altfel, invocand probabil tocmai aceasta situatie, judecatoarea Francisca Vasile a facut declaratie de abtinere, care insa i-a fost respinsa: “Respinge, ca nefondata, declaratia de abtinere formulata, avand ca obiect contestatia durata proces aflat pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Sectia penala. Definitiva. Pronuntata, in sedinta publica, astazi 20 ianuarie 2021”. Ceea ce inseamna ca judecatoarea Francsica Vasile va solutiona contestatia privind durata procesului formulata de Laura Kovesi fata de dosarul SIIJ in care este inculpata pentru luare de mita, abuz in serviciu si marturie mincinoasa, dupa ce aceeasi judecatoare Francisca Vasile a decis ridicarea controlului judiciar dispus fata de Kovesi fix in acest dosar.

 

Verdict previzibil


Cat despre verdictul care se va da in ceea ce priveste contestatia privind durata procesului facuta de Laura Kovesi, noi il intuim deja: SIIJ va primi un termen extrem de scurt in care sa solutioneze dosarul fostei sefe DNA, fie cu trimitere in judecata, fie cu clasare. Vom afla in 27 ianuarie 2020, atunci cand se va da pronuntarea.

Remarcam insa tupeul incredibil al Laurei Kovesi care se plange de durata prea mare a instrumentarii dosarului in care este inculpata, in conditiile in care cauza are o vechime mai mica de doi ani, iar in perioada in care DNA a fost condusa de actuala sefa a Parchetului European existau dosare care zaceau in sertare cu anii.

Comentarii

# Valter Cojman date 20 January 2021 16:08 +15

Totul este aranjat in "justitea" basisto-iohaniSSta de tip mafiot. Atata timp cat in Romania nu va exista justitie independenta, competenta, neaservita politic si demna, in Romania totul va merge rau si din ce in ce mai rau.

# MN date 20 January 2021 16:28 +3

aceasta Francisca este o colaboratoare a sistemului , cum sa mai speri la o judecata dreapta cand ei sunt intr o cardasie de nu mai sti care este magistrat adevarat cu frica de dumnezeu, la ICCJ exista vreun judecator cu frica de dumnezeu venit pe cai legale si nnormale?, este venit vreunu prin mintea si inteligenta lui? eu cred ca nu, cand o vad pe AIDA ma infioara. cum se uita seara in ochi copiilor, nepotilor lor. mai mult nu se gandesc ca nu vor scapa de blestemele victimelor lor, si mai rau vor cadea pe copii si nepoti ca de iei nu se lipesc blestemele ca il au pe dracu in iei

# Lorenzo de Medici date 20 January 2021 17:00 +5

Sinistra Francisca Vasile, care, ca judecător, consideră, printre altele, că persoana împotriva căreia s-a luat o măsură preventivă în procesul penal, este automat și vinovată de fapta ce i se impută (caz personal, am documente), aruncând, astfel, la coșul de gunoi prezumția de nevinovăție, îi va judeca contestația sinistrei LCK, cu care împarte ”valori comune” ale ”statului palmă, barbă, cot”. Nici că se putea mai bine. Sigur, n-are mare importanță o eventuală admitere a contestației ”Slujirii”, pe fondul dosarului SIIJ, care se poate foarte bine finaliza, cu celeritatea dorită,prin trimiterea în judecată a ”Faraoancei”, dar, cum naiba, dintre toți ”supremii” disponibili, contestația a picat ”aleatoriu” tocmai la una care poate fi numită, fără a greși, ”slujirea Slujirii” ? E o întrebare retorică, desigur. Stim cu toții cum.

# CARCOTAS date 20 January 2021 20:24 +3

Ceea ce nu au luat niciodata in considerare toti cei care si-au vandut sufletul pentru cariera, avantaje, pozitie, vanitate satisfacuta este lungul drum al marturisirii existentei lor vesnice de unealta la dispozitia altora: nu se incheie niciodata! Vor imbatrani in rele, imbuibati ca viermele in marul putred, dispretuiti de toti dar mai cu seama uitati chiar de stapanii lor. Pana atunci, trebuie sa-si dovedeasca inca o data si inca o data atasamentul in schimbul celor 30 de arginti pensie.

# Vlad N L date 20 January 2021 21:14 +1

Sper ca aceasta cumplita persoana, Kovesi adică, sa nu mai calce niciodată pe pământ Romanesc. Duca-se exact acolo unde merita sa se ducă!... In Iad.

# santinela date 21 January 2021 08:04 0

Ete de aceea increderea in justitie este ZERO. Femeia-judecatoare stie ca nu poate judeca corect si vrea sa se abtina, dar unul sau doi judecatori resping, nu le pasa de argumente ci cum sa o pupe-n dos pe Kovessi !

# Oltete date 22 January 2021 10:35 0

Vizualizarea fotografiilor cu Kovesi imi provoaca greata si diaree.

# hans date 22 January 2021 17:58 0

Cat mai sunt lasati astea care au omorat oameni nevinovati , precum Kovesi Gena, Coldea, sa faca ce vreau?

# mitica date 23 January 2021 18:29 0

Ce privire aroganta are scarbosenia asta! Un vierme!!!!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii