ZIUA INTERNATIONALA A NOTARIATULUI - Presedintele Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania, Dumitru Viorel Manescu: “Ne-am implicat activ in promovarea si realizarea obiectivelor vizand dezvoltarea profesiei notariale in concordanta cu cerintele si nevoile actuale ale societatii”

Scris de: L.J.

30.09.2020 16:43
Vizualizari: 3122

Notariatele membre ale Uniunii Internationale a Notariatului, printre care si notariatul roman, sarbatoresc vineri, 2 octombrie 2020, “Ziua Internationala a Notariatului”. La aceasta data, in anul 1948, a avut loc la Buenos Aires primul Congres al UINL.


 

Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania (UNNPR) a fost admisa ca membru cu drepturi depline in Uniunea Internationala a Notariatului (UINL) pe 30 mai 1997, la Santo Domingo, in Republica Dominicana.

In luna octombrie a anului 2004, prin votul Adunarii Notariatelor membre ale Uniunii Internationale a Notariatului, notariatul roman a inceput sa fie reprezentat in aceasta organizatie profesionala mondiala in Comitetul Executiv si in Consiliul Permanent, precum si in Comisiile de specialitate ale UINL.

La ora actuala, notariatul roman are reprezentanti atat in Consiliul General al UINL, cat si in comisiile si grupurile de lucru ale organizatiei, respectiv in: Comisia de Securitate Sociala Notariala, Comisia Deontologie Notariala, Comisia Teme si Congrese, Comisia Drepturile Omului, Grupul de lucru Noile Tehnologii, Grupul de lucru Formare si Grupul de lucru Act Autentic.

Prezenta notariatului roman in structurile de lucru ale familiei notariale mondiale de drept latin atesta angajamentul international asumat inca de la primirea in UINL. In acest sens, presedintele UNNPR, domnul Dumitru Viorel Manescu, notar public, precizeaza:

Notariatul roman a invatat primii pasi in viata sa de profesie autonoma cu sprijinul Uniunii Internationale a Notariatului, adevarat nucleu al marii familii a notariatului latin. Inca de la inceputul acestui parteneriat, ne-am implicat activ in promovarea si realizarea obiectivelor vizand dezvoltarea profesiei notariale in concordanta cu cerintele si nevoile actuale ale societatii. De peste doua decenii colaboram in directia consolidarii profesiei notariale, participand la lucrarile comisiilor si structurilor de conducere ale UINL, atat cu membri individuali, cat si institutionali”.

UINL este o organizatie internationala non-guvernamentala care promoveaza, coordoneaza si dezvolta functia si activitatea notariala din statele membre. infiintata in anul 1948, organizatia reunea initial notariatele din 19 state membre, pentru ca in prezent sa numere 89 de organizatii notariale din intreaga lume.

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii