ZIUA SI MANDATELE DE INTERCEPTARE – De la inceputul anului si pana in 30 octombrie 2020, Inalta Curte a emis 748 de mandate de interceptare si supraveghere pe siguranta nationala. Numai in perioada august-octombrie au fost date 229 de asemenea mandate. Media mandatelor de siguranta nationala este de 2 pe zi. O sigura cerere a fost respinsa de instanta suprema (Document)

Scris de: Bogdan GALCA

16.11.2020 13:55
Vizualizari: 5257

Continua sa ploua cu mandate de interceptare pe siguranta nationala, mandate emise de Inalta Curte de Casatie si Justitie condusa de judecatoarea Corina Corbu (foto dreapta, langa Klaus Iohannis). Astfel, in aproape trei luni, ICCJ a emis in baza Legii 51/1991 privind securitatea nationala a Romaniei, 229 de mandate. O singura solicitare a fost respinsa.


Cifrele au fost furnizate de Inalta Curte de Casatie si Justitie la solicitarea Lumea Justitiei (vezi facsimil):

In perioada 11.08.2020-30.10.2020, numarul mandatelor de securitate nationala emise de Inalta Curte de Casatie si Justitie in baza legii 51/1991 privind securitatea nationala a Romaniei este de 229.

In perioada ante-referita, Inalta Curte de casatie si Justitie a respins o (una) solicitare formulata in baza Legii 51/1991 privind securitatea nationala a Romaniei".


Cele 229 de mandate emise in perioada 11 august 2020-30 octombrie 2020 se adauga celor 519 mandate de interceptare pe siguranta nationala date de ICCJ in perioada 1 ianuarie–10 august 2020. Practic, numarul total al mandatelor de siguranta nationala emise de Inalta Curte de la inceputul anului si pana in 30 octombrie 2020 a fost de 748. Ceea ce inseamna ca instanta suprema a emis in medie cam 2 mandate de interceptare si supraveghere pe siguranta nationala pe zi. O cifra destul de mare, insa incomparabil mai mica decat in perioada de glorie a Binomului DNA-SRI, pe cand Inalta Curte era condusa de Livia Stanciu.  

Comentarii

# DODI date 16 November 2020 14:11 +18

Pupincuriști au fost, pupincuriști sunt încă și vor mai fi câtă vreme nulitatea de la Cotrcoeni va mai rânji la soare. Magistrați submediocri, șantajabili, oportuniști sau doar acoperiți au invadat justiția română. Și dacă le arați obrazul fug repede la COOP. Nufărul din CSM să le lnoarea. Stai și te întrebi: care onoare? Cea care umblă în patru labe în fața nulităților din politică, cea care se cocoșează la ordinele venite de la SRI sau cea făcută preș la șantajele ordinare ale DNA? Dacă sunt 2-3 magistrați verticali în CSM este o excepție, câtă vreme ar trebui să fie regula, iar numitorul comun al membrilor CSM, pe lângă profesionalismul desăvârșit, ar trebui să fie integritatea morală.

# santinela date 16 November 2020 14:16 +5

Si Bogdan Chireac ne mai indeamna sa credem in Helvig.Nu s-a schimbat nimic de pe vremea lui Coldea.Se asculta-n draci,pe toata lumea si procurorii DNA fac exact acelasi lucru ! Dosarele se bazeaza exclusiv pe interceptari si atasat un autodenunt. Mizerie intretinuta de intiiul cotrocenist,mocirla fiind pina-n git acolo . Traiasca analistul Bogdan Chireac !

# ursuleanu date 16 November 2020 15:01 +6

Deoarece romanii sunt impotriva criminalitatii si infractionalitatii regimului nonromanesc de sorginte nazista ,PNL/Iohannis si daca s-a dovedit ca femeile judecator, inclusiv cele de la ICCJ sunt nedemne slugi ale regimului nonromanesc PNL/Iohannis, atunci sutele de mandatele de interceptari emise sunt dovada ca regmul criminal PNL/IOHANNIS SE TEME DE ROMANI.

# E ca in tenis. Ca asa e in tenis. date 16 November 2020 16:21 -1

Talcul povestioarei cu Harap Alb este greu inteles de rudele sale. Sa dai cu presupusul ca sunt cateva doamne la carma semnarii de coli A4/80g la mp este contraindicat fiind evident ca turma de rude nu putea sa apara prin vointa divina. Si domnii sunt participanti. Chiar si numai tinutzi de ... contra.

# Gilu date 16 November 2020 19:19 +1

Doamne,ocrotește- i pe români de români!

# Gilu date 17 November 2020 09:07 +1

Se apropie iarăși "vremea belirilor "...

# VIKY date 17 November 2020 10:30 +3

Se apropie alegerile pentru guWernul si parlamentul meu, asa ca trebuie indepartati (mai degraba incatusati) toti care indraznesc sa zadarniceasca planurile nazistului dictator. GuWernul si Parlamentul, trebuie populate cu gunoaie dupa chipul si asemanarea gunoiului hitlerist. Numai asa poate sa instaureze definitiv dictatura, car va include inclusiv vaccinarea obligatorie, deocamdata, si rand pe rand, sau pas cu pas, vorba hitleristului, va vor fi luate legal, toate drepturile si libertatile.

# Andrei Muresan date 17 November 2020 12:19 +1

"Diaspora" care vorbeste o limba romana stricata. Iarasi, sunt pe langa subiect.In Romania, tara unde jurnalistii vorbesc si scriu de aiurea se petrec lucruri anapoda care sunt prezentate fara nicio logica, fara vreun efect benefic. Am scris de multe ori: cititi-l pe Constantin Radulescu Motru pentru a intelege ce fel de oameni traiesc in Romania. Este valabil si pentru romanul de rand, dar si pentru cei care se dau scriitori, jurnalisti, analisti, politicieni, doctori si profesori. O englezoaica din Marea Britanie spunea direct si fara tagada: "America este o tara plina de idioti si talambi care au emigrat pentru-ca nu au fost in stare sa faca nimic bun acolo unde s-au nascut". Eu, as completa "concluzia" ei. Fugi din tara natala, caci nu mai poti tolera prostia comunala si atacurile securiste. Eram in Londra acum un an. Am intrat intr-un restaurant cu nume apetisant, dar gol. M-am asezat la o masa. Erau doua fete la casa. Una dintre ele a venit la mine sa ma intrebe "ce vreau".

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii