CSM PLIMBA CIRCUL PRIN ORAS – Membrii CSM vor fi incolonati si dusi la Facultatea de Drept. Ca sa respecte aberantele masuri de “distantare sociala” impuse de “Guvernul meu”, presedinta CSM Nicoleta Tint a decis ca sedinta de Plen sa nu se mai tina in sediul Consiliului. DNA incearca sa rastoarne hotararea CSM privind dosarele fabricate de parchetul anticoruptie fata de aproape 3.000 de magistrati. Se discuta desfiintarea SIIJ

Scris de: George TARATA

26.05.2020 12:13
Vizualizari: 3704

Cu o activitate eclipsata total in ultimele luni de isteria coronavirusului, presedinta Consiliului Superior al Magistraturii Nicoleta Tint (foto) va intra cu siguranta in istorie. Asta dupa ce a decis ca sedinta Plenului CSM de joi, 28 mai 2020, sa nu se mai desfasoare in sediul Consiliului.


 

Concret, sedinta Plenului CSM urmeaza sa aiba loc la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti, membrii Consiliului urmand sa se incoloneze unul cate unul si sa se prezinte joi dimineata, ora 10, la sala “Constantin Stoicescu”. Mutarea sedintei Plenului CSM la Facultatea de Drept, anuntata in premiera de Lumea Justitiei in urma cu cateva zile (click aici pentru a citi), a fost confirmata pentru Luju de purtatoarea de cuvant a Consiliului, judecatoarea Daniela Stancioi. Aceasta ne-a explicat ca masura a fost luata intrucat salile din sediul CSM nu puteau asigura masurile privind distantarea sociala impuse de Guvernul Orban. De asemenea, judecatorii si procurorii din CSM vor participa la sedinta cu mascutele la gura si nas.

 

Spalarea DNA si desfiintarea SIIJ


Pe de alta parte, sedinta Plenului CSM se anunta a fi una tensionata, ca de obicei, existand toate sansele sa asistam la un nou circ. Afirmam asta avand in vedere doua dintre punctele de pe ordinea de zi.

In primul este vorba despre plangerea prealabila formulata de DNA impotriva Hotararii Plenului CSM nr. 225 din 15 octombrie 2020. Mai exact, hotararea prin care Plenul CSM a aprobat Raportul Inspectiei Judiciare privind dosarele fabricate de DNA impotriva a aproape 3.000 de judecatori si procurori in perioada 1.01.2014 – 31.07.2018. Un raport care a scos la iveala, printre altele, ca cel putin 75 de judecatori de la ICCJ au avut dosare la DNA in perioada in care parchetul anticoruptie era condus de Laura Kovesi (click aici pentru a citi). Practic, prin plangerea formulata la CSM, DNA incearca anularea hotararii Consiliului care a confirmat existenta unei operatiuni de monitorizare, supraveghere si intimidare a magistratilor. Si, vazand modul in care se fac jocurile in CSM in momentul de fata si cine detine majoritatea in Consiliu, nu este deloc exclus ca planul DNA sa dea roade si iar plangerea parchetului sa fie aprobata.

Un al doilea punct important de pe ordinea de zi, care la randul sau poate da nastere unui scandal, priveste desfiintarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie. O sectie unde inclusiv membri ai CSM au dosare in lucru. Astfel, in sedinta Plenului CSM de la Facultatea de Drept se va discuta avizarea unei propuneri legislative pentru desfiintarea SIIJ. La fel, tinand cont de majoritatile din CSM, este foarte probabil ca initiativa legislativa sa primeasca aviz favorabil. Aviz de care insa Parlamentul poate sa nu tina cont.


Iata ordinea de zi a sedintei Plenului CSM de joi, 28 mai 2020, care se va desfasura la Facultatea de Drept:

 


Comentarii

# Tipa date 26 May 2020 12:28 +4

SIIJ NU VA FI DESFIINTATA.

# Cetateanul date 26 May 2020 12:32 -4

Întreb pentru un prieten: cum s-a obținut spațiul din Universitatea București, cu ce temei și eventual cu ce tarife, că totuși vorbim de un spațiu destinat exclusiv activităților didactice și nu ”respectării distanțării sociale”? Dacă e așa atunci să se țină la UB și dosarele cu foarte multe părți, de exemplu dosarul Revoluției. Cum se va face triajul epidemiologic, cum se vor justifica cheltuielile de deplasare pentru secretariat, dezinfectanți, pază cu jandarmi, transmisiune video, decontaminarea spațiului după utilizare etc etc? UPS ... scuze ...am uitat că ”acum noi suntem la putere”!

# Tipa date 26 May 2020 12:53 0

https://m.realitatea.net/stiri/actual/incep-audierile-in-dosarul-dezastrului-de-la-spitalul-judetean-suceava-ce-infractiuni-au-fost-comise_5eccd424ce67201c2b6e8c24 Flutur sa fie audiat si pt altele...daca tot a devenit Suceava experimentul "covid "... Daca nu se sesizeaza procurorii voi scrie eu...argumentat pe text de lege.

# NM date 26 May 2020 13:01 +3

dar de ce nu se discuta desfintarea CSM sau a DNA, cine dicuta desfintarea SIIJ? inculpatii si penali de Mihai Ban si Solomon si bineanteles marea infractoare Kovesi, astia au dosare la greu, ei fac si desfac manevrele din justitie, dosarul 525/p/2019 in care Mihai Ban este cercetat pentru mai multe fapte penale aflat pe rolul SIIJ instrumentat 80% de proc. Puiu Zaradina, procuror de mare caracter corect si profesionista, dar vazand ca aceasta nu cedeaza la presiunile lui Ban acesta prin manevrele bine cunoscute au scos o la pensie pe aceasta doamna.asta i interesul de desfintare al SIIJ.

# DODI date 26 May 2020 13:15 0

Este o măsură bună pentru că unii dintre juriști și-au cumpărat diploma, alții au trecut ca rața prin apă, acoperiții ”prestează” doar la ordin de la SRI, iar de justiție ”oarbă”, egală pentru toți și înfăptuită în baza legilor au uitat cvasimajoritatea dintre magistrați. Asta dacă considerăm că unii ar putea învăța ceva, dacă nu s-ar crede atot și atoateștiutori.

# Edelweiss - Ivory Tower Noisomed Resident date 26 May 2020 14:59 0

„Un fart din lumea urât duhnitoare a jegurilor cu robe” :-x Am primit azi un iz fetid, emanat din lumea urât duhnitoare a răpănoșilor cu robe. E ordonanța de clasare a unui dosar la SIIJ. Dacă în alte vremuri aș fi explodat de mânie față de nemernicia acestor zdrențăroși cu robe, azi n-o să pomenesc nimic de această probă de mârlănie apoteotică. Tipică impertinenței și neobrăzării acestor Gunoaie ce poluează viața oamenilor. Aceeași tactică a ignorării intenționate a aspectelor faptice EVIDENTE, a probelor INCONTESTABILE și a argumentelor INDUBITABILE. Așadar, azi am primit un pârț scârbos de împuțit din lumea infectă a șobolanilor turbați, cu robe. Autor: porcușor ciocoiu silviu - SIIJ. Un pârț pe care, în loc să-l contest în termenul legal, l-am aruncat imediat pe foc, după care am deschis larg ferestrele și ușile casei, ca să se aerisească și să dispară mirosul de că_cănar judiciar.

# Edelweiss - Ivory Tower Disappointed Commentator date 26 May 2020 15:08 +2

Ha, ha, ha! Cum se străduiesc acești răpănoși cu robe să-și distrugă și ultima brumă de notorietate și încredere! În alte vremuri, eram fanul CCR. Lunile trecute mi-a dat CCR o plăcuță suedeză de și acuma mă chinui s-o car cu roaba din fața porții în hambar! :-) Tot așa, eram fanul celor din CSM, față de care emiteam opinii favorabile. Mi-au dat și ăștia încă o plăcuță suedeză în momentul în care mi-a răspuns batjocoritor și în siktir la o solicitare referitoare la numărul infractorilor cu robe din sistem :-) Nu în ultimul rând, eram zelotul fanatic al SIIJ, în care-mi puneam nădejdea de asanare a corupției instituționale din acest sistem anacronic, în care suntem anchetați și judecați de infractori. Acuma iar am în fața porții o basculantă de m*ie, servită de ciocoiu silviu de la SIIJ, care mușamalizează nepriceperea și PROSTIA crâncenă a 2 DOBITOCI de la Curtea de Apel Suceava. Atâta au și proștii ăștia: o Biblie - Codul penal și nici pe aia n-o pot pricepe și nici aplica legal.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii