JUDECATOR SUSPENDAT 6 LUNI – Magistratul Daniel Fanel Stancu de la Tribunalul Dolj a fost sanctionat disciplinar cu suspendarea din functie timp de 6 luni. Sectia pentru judecatori din CSM l-a gasit vinovat de atitudini nedemne, utilizarea unor expresii inadecvate in hotararile judecatoresti si exercitarea functiei cu grava neglijenta. Stancu judeca un dosar care a facut istorie la CCR (Minuta)

Scris de: Valentin BUSUIOC

23.06.2021 16:22
Vizualizari: 7095

Ziua de miercuri, 23 iunie 2021, i-a adus o sanctiune disciplinara judecatorului Daniel Fanel Stancu de la Tribunalul Dolj. Sectia pentru judecatori in materie disciplinara din Consiliul Superior al Magistraturii l-a pedepsit pe magistrat cu suspendarea din functie timp de 6 luni.


 

Mai exact, judecatorii CSM l-au gasit vinovat pe Daniel Stancu de trei abateri disciplinare prevazute de art. 99 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor.

 

Este vorba despre:


- lit. c): „atitudinile nedemne in timpul exercitarii atributiilor de serviciu fata de colegi, celalalt personal al instantei sau al parchetului in care functioneaza, inspectori judiciari, avocati, experti, martori, justitiabili ori reprezentantii altor institutii”;

- lit. s): „utilizarea unor expresii inadecvate in cuprinsul hotararilor judecatoresti sau al actelor judiciare ale procurorului ori motivarea in mod vadit contrara rationamentului juridic, de natura sa afecteze prestigiul justitiei sau demnitatea functiei de magistrat”;

- lit. t) teza a II-a: „exercitarea functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta, daca fapta nu intruneste elementele constitutive ale unei infractiuni. Sanctiunea disciplinara nu inlatura raspunderea penala”.


Iata minuta Sectiei pentru judecatori in materie disciplinara (dosar nr. 7/J/2021):


Admite actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva domnului Stancu Daniel Fanel – judecator in cadrul Tribunalului Dolj.

In baza art.100 lit.d) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aplica domnului Stancu Daniel Fanel – judecator in cadrul Tribunalului Dolj, sanctiunea disciplinara constand in „suspendarea din functie pe o perioada de 6 luni” pentru savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de art.99 lit.c), art.99 lit. s) si art.99 lit.t) teza a II-a din acelasi act normativ.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie”.


Sesizarea avocatei


In caz ca va suna cunoscut numele magistratului, amintim ca Daniel Fanel Stancu judeca in prezent un dosar care a produs o victorie rasunatoare la Curtea Constitutionala. Este vorba despre cauza in care omul de afaceri Marius Cristian Nita cere daune pentru faptul ca a fost tinut 10 luni in arest, apoi achitat si la fond, si la apel. Acelasi Nita a obtinut din partea CCR istorica Decizie nr. 136/2021, prin care a fost desfiintat articolul 539 din Codul de procedura penala, care le punea piedici arestatilor achitati in calea obtinerii de despagubiri (click aici pentru a citi).

Totusi, nu aceasta cauza are legatura cu sanctionarea judecatorului Daniel Stancu. Din informatiile obtinute de Lumea Justitiei, rezulta ca o avocata din Craiova le-a facut plangere in urma cu mai multi ani la Inspectia Judiciara, pentru aceleasi presupuse abateri disciplinare, atat lui Stancu, cat si fostei colege de complet a acestuia, judecatoarea Simona Lucia Marinescu, pensionata intre timp in februarie 2021.

Comentarii

# Gyuse Bogdan date 23 June 2021 17:30 +15

6 luni suspendare!? Putin, foarte putin. Trebuia suspendat 60 de ani! Daca si Daniel Fanel Stancu inventeaza legi, reinterpreteaza legi sau motiveaza prin alegatii, asa cum face Ene Laura Elena de la S6, judecator ce a fost scapat de colegii din birou de 17 actiuni de recuzare, pana in prezent, CSM-ul l-a tratat cu blindete pe Fanel. Chiar, Fanel judecator "model" cate dosare a "rezolvat", dosare in care "rezolvatii" trebuie sa beneficieze de despagubiri??? Judecatori de teapa lui Fanel de Dolj nu tin cont de Deciziile CCR si nici de legi abrogate. Astia au propriul meniu pe care-l rumega sarguincios. 60 de ani cu suspendare din care o treime cu executare!

# Gilu date 23 June 2021 20:22 +14

Draga Fanitza, daca tot te-ai hotarat sa le tragi șuturi în cur unora pe care nu- i poti suferi, te rog eu frumos se- l ai in vedere pe unul slab de constitutie si la propriu si la figurat,cu ochelari de da in gropi,purtător ilegal de diplomă de jurist,hastagist declarat, habarnist fara sa stie,se da drept avocat de succes(lăudat chiar de celebrul Radu Mazare),etc.,etc.P.S.: Se crede Sinistru al Injustiție,adicătelea,seful vostru !

# nae din dealul feleacului date 24 June 2021 13:31 +25

Bravo D-le #Gyse Bogdan,asa cel putin 60 de ani de suspendare!Ba ,mai mult ,cred ca un judecator trebuie exclus din magistratura pt.orice incalcare a normelor profesionale;altfel dupa "savirsirea pedepsei"o ia de la capat si atunci nu-i mai bine/productiv "sa tai coada ciinelui dintr-o data"?Spre exemplu ,ce sa mai caute in magistratura judecatori pe care-i dovedesti ca incalca proceduri si inventeaza altele combinind truchiat proceduri din coduri diferite (V.C.P.Civ.cu N.C.P.Civ),ori introducind in Recurs persoane care ar fi trebuit (daca ii interesa )sa fie la fond,ori promovind un Recurs pe documente dovedite chiar de ei juzii in sedinta publica ca acestea sunt infractiuni(fals in declaratii);toate acestea in acelasi dosar.Pai daca tot la al doilea rind din articole de legi se apeleaza la cuvinele"poate","si","sau","daca" rezulta ceea ce traim astazi:un balamuc!

# Ion date 24 June 2021 14:30 +13

De-abia acum?? Ani de zile si-a facut de cap, el a patronat nu a judecat. Foarte miștocar! A promovat ca fiind apropiat al fostului presedinte C.Diaconu. Cămătari, găști de avocati imbarligați cu procurori, nimic nu părea ca il opreste. Ar merita exclus din magistratură fara discuții. Ce s-or face pretenii si pretenele lui cat timp este suspendat?

# gica date 24 June 2021 16:35 +5

6 luni? Este o abureala. Trebuia dat afara.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii