SCUTEA TINE COADA VEVERITEI – PICCJ a incercat sa tergiverseze redeschiderea dosarului in care sunt vizati procurorii Alexandra Carmen Lancranjan si fostul vicepresedinte CSM Nicolae Solomon. Parchetul General a invocat ca ICCJ nu ar fi competenta sa se pronunte pe cererea SIIJ de confirmare a redeschiderii urmaririi penale. Judecatorul Horia Valentin Selaru a respins exceptia PICCJ. Procurorul General Gabriela Scutea si Alexandra Carmen au fost colege in aceeasi asociatie activista (Minuta)

Scris de: George TARATA

27.10.2020 13:38
Vizualizari: 3947

Parchetul General condus de Gabriela Scutea (foto stanga) sare pentru procuroarea DNA Alexandra Carmen Lancranjan (foto dreapta), zisa “Veverita”. PICCJ a fortat tergiversarea redeschiderii urmaririi penale in dosarul in care este vizata Lancranjan.


 

Astfel, Ministerul Public a invocat exceptia necompetentei Inaltei Curti de Casatie si Justitie in dosarul in care Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ), ba chiar nimeni altul decat adjunctul Sectiei Nicolae Marin, solicita confirmarea redeschiderii urmaririi penale intr-o cauza in care este vizata Alexandra Carmen Lancranjan, fostul vicepresedinte al CSM Nicolae Solomon, fostul sef al Parchetului Tribunalului Bucuresti Alexandru Bogdan Georgescu, precum si mai multi functionari ANAF. Exceptia privind necompetenta ICCJ a fost insa respinsa marti, 27 octombrie 2020, de judecatorul Horia Valentin Selaru de la instanta suprema.


Iata minuta ICCJ din 27 octombrie 2020, din dosarul 1683/1/2020:


“Respinge exceptia necompetentei Inaltei Curti de Casatie si Justitie in ceea ce priveste cererea de confirmare a redeschiderii urmaririi penale in dosarul nr. 210/P/2018 al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie-Directia Nationala Anticoruptie-Sectia de combatere a coruptiei, invocata de reprezentantul Ministerului Public. Mentine termenul fixat la data de 04 noiembrie 2020, ora 15:00. Definitiva. Pronuntata in cameră de consiliu, astazi 27 octombrie 2020”.


Scutea si “Veverita”, colege #rezist


Avem de-a face din punctul nostru de vedere cu o actiune prin care PICCJ a incercat cel putin sa tergiverseze solicitarea SIIJ de redeschidere a dosarului in care sunt vizati procurorii Alexandra Carmen Lancranjan si Nicolae Solomon, prin scoaterea cauzei de pe rolul ICCJ. Practic, o structura de parchet - PICCJ - a actionat impotriva unei alte structuri de parchet - SIIJ. Iar in acest context trebuie amintita o coincidenta extrem de interesanta. Si anume ca Gabriela Scutea si Alexandra Carmen Lancranjan au fost colege in organizatia activista #rezist intitulata pompos “Asociatia Miscarea pentru Apararea Statutului Procurorilor (AMASP)”. Ba chiar cele doua au participat impreuna la protestele impotriva Legilor Justitiei, spre exemplu atunci cand s-au urcat pe niste scari pe la Bruxelles (foto) . Sa fi contat vechile legaturi?


* Cititi aici mai multe detalii despre dosarul SIIJ in care sunt vizati procurorii Alexandra Carmen Lancranjan si Nicolae Solomon (I)

* Cititi aici mai multe detalii despre dosarul SIIJ in care sunt vizati procurorii Alexandra Carmen Lancranjan si Nicolae Solomon (II)

* Cititi aici mai multe detalii despre dosarul SIIJ in care sunt vizati procurorii Alexandra Carmen Lancranjan si Nicolae Solomon (III)

* Cititi aici mai multe detalii despre dosarul SIIJ in care sunt vizati procurorii Alexandra Carmen Lancranjan si Nicolae Solomon (IV)

Comentarii

# mitica date 27 October 2020 19:15 +6

Acesti indivizi nu merita sa faca parte din magistratura.Sa mearga la munca,in agricultura.Acolo este locul lor(sau la puscarie).

# danileții latrina justiției date 4 November 2020 21:45 +1

Activiștii Justiției sînt latrina Justiției. :lol: Nu cerem inutilului care e acu e ministru să scape de paraziții ăștia, nu o va face că e sclavul lor. Activiștii știu să ceară, dar cînd e de muncă, cad în gropi de inepți ce sînt.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

ATENTIE

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate.

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii